Mano Bouzamour herschrijft seksscène in Belofte van Pisa

Schrijver Mano Bouzamour heeft een seksscène in zijn succesroman De Belofte van Pisa herschreven. Hij heeft dit gedaan omdat hij de scène zoals deze in de verfilming zit beter vindt dan het oorspronkelijke fragment zoals dat in het boek zat.

ANP
Mano Bouzamour. Beeld EPA
Mano Bouzamour.Beeld EPA

De Belofte van Pisa vertelt over de vijftienjarige Amsterdamse jongen Samir (Shihane el-Hamus). Samir kan fantastisch trompet spelen en wordt aangenomen op het Muzieklyceum Zuid. Als enige leerling van Marokkaanse afkomst is hij een vreemde eend in de bijt. Zo goed en zo kwaad als het gaat, houdt Samir zijn school en zijn familieleven gescheiden, vastbesloten zijn diploma te gaan halen.

Vrijscène

In het boek heeft Samir een trio met twee meisjes. In de filmversie doet zijn beste vriend Ysbrand (Thor Braun) ook mee. “Ik vond dat Robert Alberdingk Thijm in het filmscript een waanzinnige ingreep heeft gedaan die de scène nog zoveel mooier, ontroerender en toffer heeft gemaakt,” stelt Bouzamour.

“Robert heeft in de film Samirs beste vriend aan de vrijscène toegevoegd. Niet alleen de meisjes zoenen en vrijen met elkaar, maar ook de jongens. Dat vond ik zó cool dat ik naar de uitgeverij ben gerend om die scène, speciaal voor de filmeditie, te herschrijven. Hoe vaak gebeurt het nou dat een romanschrijver zijn boek herschrijft omdat hij het filmscript toffer vindt?”

De filmeditie van het boek ligt vanaf maandag in de winkels. Behalve El-Hamus en Braun spelen Olivia Londsdale, Nora el Koussour, Yorick van Wageningen en Monic Hendrickx in de verfilming belangrijke rollen. Regisseur Norbert ter Hall maakte eerder onder meer de hitserie A’dam-EVA. In november gaat van hem alweer zijn nieuwste film, het coming of old age-verhaal Mi Vida, in premiere.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden