Manager is het 'helemaal eens' met media-boycot Waylon

Kritiek op zijn nummer, verontwaardiging over zijn dansers, opgetrokken wenkbrauwen om zijn outfit. Sinds Waylon in Lissabon is neergestreken voor het Eurovisiesongfestival is er commotie rond zijn act.

BuzzE/Het Parool
Waylon tijdens een optreden in aanloop naar de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Beeld ANP
Waylon tijdens een optreden in aanloop naar de halve finale van het Eurovisie Songfestival.Beeld ANP

Met als voorlopige climax van de reuring de boycot van twee dagbladen. Maar het brengt de zanger allemaal niet van zijn stuk, verzekert zijn manager Paul Brinks.

"Wat dit doet met zijn focus? Dat is nou net het leuke aan werken met Willem, die heeft nooit focus. Tot een minuut voordat hij moet gaan zingen. En tot die tijd is hij er niet mee bezig."

"Hij hoeft hier helemaal niet in een bubbel, in zo'n focus. Hij is hier lekker met zijn vriendinnetje, ze gaan lekker uit eten 's avonds, en op het moment dat hij op moet dan bel ik hem vijf minuten vooraf, kom ik hem halen en dan doet hij zijn ding. Dus wat deze commotie met zijn focus doet? Helemaal niets. Want die was er toch al niet."

Niet wakker
De manager denkt niet dat hij Waylon had kunnen afremmen in zijn acties, als hij dat al had gewild. "Wat ik als manager kan doen, is hem op de consequenties wijzen. Maar hij laat zich niet van zijn ideeën afbrengen, door niemand niet. Natuurlijk hadden we kritiek verwacht op de act, en niemand hier ligt daar wakker van. Dat is wat het is."

Naar eigen zeggen bracht aanhoudende kritiek van De Telegraaf en het AD Waylon ertoe in Lissabon niet meer met verslaggevers van beide kranten te willen spreken. De gevolgen van die keuze worden bij vol bewustzijn geaccepteerd, aldus Brinks.

"Dat is stoer. Dan neem je dus voor je carrière ook alle consequenties. Ik ben het helemaal met hem eens en niemand van ons slaapt er een nacht minder van."

Of het handig is, zo'n instelling op het songfestival, interesseert Brinks niet zo. "Dan ga je dus rekening houden met wat handig is, en dat willen we juist niet. Hoe het hier hoort, hoe je je op het podium hoort te gedragen. Dat interesseert ons niet. Je moet als artiest nooit consessies doen aan wie je bent. Op het moment dat je dat doet, gaat het mis."

Manager Paul Brinks Beeld ANP
Manager Paul BrinksBeeld ANP


Halve finale
Waylon vertegenwoordigt Nederland op het Songfestival, dat dit jaar in Lissabon wordt gehouden, met het nummer Outlaw In 'Em.

Aan het evenement doen 43 deelnemers mee, van wie er 37 in de voorrondes staan. Dinsdagavond was het de beurt aan onder meer Israël, Wit-Rusland, Bulgarije, België, IJsland en Griekenland. Waylon neemt het donderdag in de tweede halve finale op tegen landen als Noorwegen, Rusland, Servië, Denemarken, Australië en Oekraïne.

Uit de halve finales gaan in totaal twintig landen door naar de finale op zaterdag. De zogenoemde 'big five', Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en Frankrijk, zijn samen met gastland Portugal al verzekerd van een plek in de eindstrijd.

Act blijft nagenoeg hetzelfde
Manager Brinks verzekert dat Waylons veelbesproken act woensdag tijdens de belangrijke juryrepetitie niet zal afwijken van de eerdere repetities in Lissabon.

"Er is niets veranderd, we hebben niets aangepast. De act is al maanden grotendeels hetzelfde, en zo zal hij blijven. Kritiek of niet. "Hooguit is er iets veranderd in de chemie tussen de zanger en zijn dansers. Daar ontbrak het tijdens de eerste repetitie vorige week nog aan, vonden artiest en manager. "

"Tijdens de eerste repetitie hier bleek dat we vooraf te weinig tijd hadden gehad om goed met z'n vijven te repeteren. Iedereen had wel los van elkaar geoefend, maar het bleek lastig alle agenda's op elkaar af te stemmen om iets vaker met z'n allen te repeteren."

"Dat zag je in Lissabon op het podium, het was vooral Waylon en vier dansers, terwijl het meer op een bandje moest lijken. Maar dat bandjesgevoel hebben die jongens na een week samen hier in Lissabon wel. Dus dat gaan we ook zien in de show."

Hier zie je de finale

Ga je wel lekker op dreinende refreinen in vreemde talen, groots spektakel en ingewikkelde danspasjes? In deze Amsterdamse cafés wordt zaterdag de finale van het Eurovisie Songfestival uitgezonden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden