Make Christmas Great Again met Trump-kerstengel

Tessel de Zwart (22) maakte Trumpy, een Donald Trump met vleugeltjes voor in de kerstboom. Slogan: Make Christmas Great Again.

Anouk Kemper
Donald Trump met vleugeltjes voor in de kerstboom. Beeld Tessel de Zwart
Donald Trump met vleugeltjes voor in de kerstboom.Beeld Tessel de Zwart

Jij zag Trump en dacht: die moet de boom in?
"Mijn opa heeft ooit zoiets gemaakt van een dikke vrouw met vleugels. Toen Trump won, zag ik die weer en dacht ik: nu maak ik er een van hem."

Trumpy heeft nogal een pensje.
"Ja, het leek me grappig om hem af te schilderen als een dik mannetje met een klein piemeltje. Dat is altijd de grap die ze maken, dat hij een kleine willy heeft. Zelf zegt hij dat er niks met zijn piemel aan de hand is."

Je slogan is 'Make christmas great again'. Wat kan er beter aan kerst?
"Ik vier eigenlijk nooit kerst. We hebben wel een kerstboom, maar cadeautjes geven doen we met Sinterklaas. Met vrienden doe ik weleens een diner, thuis doen we soms een kerstbrunch. Dat hoeft niet beter."

Wat denk je dat Trump doet met kerst?
"Hij zit aan een met goud gedekte tafel met zo'n berg cadeaus dat de gasten elkaar niet eens kunnen zien. Iedereen doet alsof ie het naar zijn zin heeft, maar de spanning is om te snijden. Uiteindelijk staat hij te stampvoeten als een klein kind, omdat hij de cadeaus niet leuk vindt."

Welke wereldleiders moeten nog meer de boom in?
"Daar heb ik nog niet over nagedacht. Poetin kan wel, dat zou ook grappig zijn. Misschien ga ik wel een mobile met allemaal wereldleiders maken."

Wat doe je verder?
"Ik teken vaak en maak dingetjes, dus ik wil toelating doen voor de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Begin volgend jaar ga ik ook naar de open dag van de Rietveld en de Willem de Kooning Academie. Trumpy gaat dan mee, ja."

Trumpy is te koop via www.iamdut.ch

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden