Louis C.K. komt naar de Ziggo Dome

De Amerikaanse komiek Louis C.K. komt naar Amsterdam. Op 16 augustus geeft hij een show in de Ziggo Dome.

Jasper Piersma
Louis C.K. Beeld -
Louis C.K.Beeld -

Daarmee komt de wens van veel Nederlandse fans in vervulling. In december vorig jaar werd een crowdfundingscampagne op Live on Demand gestart om Louis C.K. naar Carré te halen. In totaal ruim 1500 mensen gaven aan de komiek te willen zien en kochten al kaartjes voor zijn mogelijke optreden in het Koninklijk Theater.

Toch heeft (het management van) Louis C.K. besloten Carré links te laten liggen en te gaan voor de veel grotere Ziggo Dome. Fans die al kaartjes kochten via de crowdfundingscampagne zullen dus alsnog kaartjes moeten kopen voor zijn officiële optreden.

"Het is jammer dat niemand eerder heeft kunnen zeggen dat er al plannen waren voor een Europese tour," zegt Remco de Ridder, samen met vijf vrienden initiatiefnemer van de actie. De vriendengroep heeft namelijk het afgelopen half jaar er naar eigen zeggen alles aan gedaan om Louis C.K. naar Nederland te halen. Ze brachten hem zelfs een fiets in New York.

Toch denkt De Ridder dat het niet voor niets is geweest. "Zijn tour is pas geregeld nadat onze campagne was gestart. Ik ben er van overtuigd dat het aantal fans dat bij ons aangaf hem te willen zien, aanleiding is geweest om ook een show in Nederland te boeken."

Beste plekken
Fans die via Live on Demand al een kaartje kochten voor Carré, krijgen deze week nog hun geld terug. Om toch iets terug te doen voor hen, heeft De Ridder de kopers zondag al gewezen op de ticketverkoop van de show in de Ziggo Dome, die maandagavond stilletjes van start is gegaan.

Als bedankje voor hun inzet, kregen De Ridder en zijn vijf vrienden de mogelijkheid de beste plekken van de Ziggo Dome te kopen.

Tickets voor de show op 16 augustus zijn inmiddels in de verkoop gegaan. De prijzen hiervoor variëren tussen de 61 en 76 euro. Het is de eerste soloshow die Louis C.K. in Nederland verzorgt.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden