Taghi podcast

Levenslang geëist tegen Taghi en vier medeverdachten: ‘Totaal gebrek aan respect voor mensenlevens’

Het OM heeft met de strafeisen in de grote liquidatiezaak Marengo tegen Ridouan Taghi en 15 medeverdachten hard uitgehaald: 5 keer levenslang en hoge gevangenisstraffen. ‘De groep ‘meende over leven en dood te kunnen beslissen.’

Het Parool

In deze podcast praten Paul Vugts en Wouter Laumans over de zwaarte van de strafeisen, opvallende dingen uit het proces, en de vraag: hoe gaat het nu verder?

De officier van justitie benadrukte weer het extreme geweld van de organisatie. Van de organisatie ‘ging een vernietigende kracht uit’. De groep ‘meende over leven en dood te kunnen beslissen’. Slachtoffers moesten van Taghi en Mario R. van dichtbij ‘headshots’ krijgen. “Vier van de zes slachtoffers zijn op deze wijze doodgeschoten. Het is voor nabestaanden nóg moeilijker afscheid te nemen van hun dierbaren.” De aanklaagster noemt het ‘schokkend’ dat Taghi cum suis moorden vierden ‘met termen als whoooop whoooop’. “Het leven werd gezien als een wegwerpartikel.”

Ridouan Taghi was volgens justitie de opdrachtgever voor ál het geweld waarom de grote liquidatiezaak Marengo draait. “Hij is niet alleen de opdrachtgever, maar hij is ook bij de uitvoering nauw betrokken. Hij bepaalt ook op welke manier het slachtoffer moet worden doodgeschoten. Bij Taghi komen alle lijnen van de moorden samen. Hij is degenen die daadwerkelijk alle beslissingen neemt.”

De Taghi Podcast

Misdaadjournalisten Paul Vugts en Wouter Laumans praten over de recentste ontwikkelingen in het proces Marengo en de daaraan gelieerde processen.

Vragen? Mail naar taghi@parool.nl

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden