Video

Letteren live: met Babs Gons en Nico Dros

‘Hoe wil ik mijn taal?/ ik wil mijn taal met ruimte/ voor interpretatie.’ In de nieuwe aflevering van Letteren Live draagt dichter, performer en Parool-columnist Babs Gons voor uit haar nieuwe bundel Doe het toch maar.

Het Parool

Marjolijn de Cocq, chef boeken van Het Parool, gaat in gesprek met Nico Dros over zijn veelgeprezen historische roman Willem die Madoc maakte. En Dichter Thomas Möhlmann interviewt collega-dichter Alfred Schaffer over het winnen van de P.C. Hooft-prijs voor Poëzie en zijn oeuvre.

Nico Dros studeerde Geschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij schrijft zowel (historische) romans, als verhalenbundels en historische non-fictie. Zijn werk verschijnt bij uitgeverij Van Oorschot. Zijn meest recente roman Willem die Madoc maakte (2021) werd zeer lovend ontvangen. Naast zijn werk als schrijver werkt Dros als docent aan de Schrijversvakschool in Amsterdam.

Babs Gons is dé koningin van spoken word. Ze is schrijver, performer, Het Parool-columnist, theatermaker, host en docent. Haar meest recente bundel is Doe het toch maar (2021). In 2018 ontving zij de Black Achievement Award voor Kunst en Cultuur en was zij genomineerd voor de Gieskes-Strijbis Podiumprijs 2020. Eerder stelde zij de bloemlezing spoken word in Nederland HARDOP samen. Dit jaar werd zij gevraagd het Boekenweekgedicht te schrijven.

Alfred Schaffer publiceerde diverse dichtbundels, waaronder Kooi (2008), Mens dier ding (2014), het bibliofiele Postuum. Een lofzang (2016) en meest recent wie was ik (strafregels) (2020). In 2021 ontving Schaffer de P.C. Hooft-prijs voor Poëzie. Na de zomer verschijnt Zo heb ik u lief - alle gedichten tot nu toe bij uitgeverij De Bezige Bij. Schaffer doceert aan de universiteit van Stellenbosch in Zuid-Afrika.

Thomas Möhlmann is dichter, redacteur, organisator en schrijfdocent. Zijn werk werd genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs, de Jo Peters Poëzieprijs en de Poëziester secundair onderwijs 2020, en bekroond met de Dunya Poëzieprijs en de Lucy B. & C.W. van der Hoogt-prijs.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden