Video

Letteren Live: Bodil de la Parra, Martijn Simons en Jens Meijen

Het Parool

In de zevende aflevering van Letteren Live gaat Roos van Rijswijk in gesprek met Bodil de la Parra. Toen het in Paramaribo gelegen ouderlijk huis van haar vader in 2012 afbrandde, maakte ze er eerst een theatervoorstelling over. Nu, acht jaar later, verschijnt van De la Parra’s hand Het verbrande huis, een boek over de geruïneerde woning, die ze van jongs af aan regelmatig bezocht en waar ze zoveel jeugdherinneringen aan heeft.

In het tweede gedeelte van deze aflevering zit Ronald Ockhuysen tegenover Martijn Simons, schrijver van het dit jaar verschenen De Hollandse droom. De hoofdpersoon van deze intrigerende roman Rudolf Keller is een rechter en overtuigd sociaaldemocraat die maar wat graag minister wil worden, en daar ook lang in lijkt te slagen. Tot de vraag opdoemt: hoe combineer je een privéleven met het hebben van idealen?

Tot slot draagt dichter en kersvers winnaar van de C. Buddingh’-poëzieprijs Jens Meijen voor uit eigen werk. De jury zei over de nog jonge poëet (bouwjaar 1996): “De blik van Meijen is in tegenstelling tot die van veel andere inzenders van de C. Buddingh’-prijs niet naar binnen gericht, maar naar buiten gekeerd.” Kijk op 40.28 naar de gedichten van Meijen en oordeel zelf.

Letteren Live is het boekenprogramma van Het Parool, Spui25 en het Nederlands Letterenfonds.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden