Lars Boering nieuwe directeur Stichting De Zilveren Camera

Lars Boering wordt per 1 april de nieuwe directeur van Stichting De Zilveren Camera. Hij volgt Marcel Molle op, die in september 2020 zijn vertrek als directeur aankondigde.

Het Parool
Lars Boering. Beeld Marieke van der Velden
Lars Boering.Beeld Marieke van der Velden

‘Ik ben betrokken bij buitenlandse initiatieven, maar vond het van belang om deze mooie en belangrijke stichting te begeleiden naar de volgende stap,’ aldus Boering.

Hij was eerder vijf jaar lang directeur van World Press Photo Foundation. In juni kondigde hij aan af te treden. In de tijd dat Boering aan het roer stond, groeide het digitale bereik van de stichting en de jaarlijkse prestigieuze fotowedstrijd ‘aanzienlijk’ en er werd een nieuw format opgezet om genomineerden en winnaars van de wedstrijd aan te kondigen en zo extra aandacht voor deze verhalen te creëren.

‘Ik wil de Nederlandse fotografie, die mij veel heeft gebracht, weer wat teruggeven. Daarnaast zal ik mijn best doen om Nederlandse fotografen in mijn uitgebreide internationale netwerk te introduceren, want kwaliteit is er genoeg.’

‘Lars Boering heeft een schat aan ervaring en een goed netwerk,’ zegt bestuursvoorzitter Eva de Vos in een verklaring. ‘Hij zal samen met het bestuur van de stichting de al ingezette professionalisering verder doorvoeren naar een organisatie met een bestuur op afstand.’

Prestigieuze prijs

Stichting De Zilveren Camera reikt al 72 jaar de meest prestigieuze prijs voor de Nederlandse fotojournalistiek uit: De Zilveren Camera. De prijzen in diverse categorieën worden sinds 1949 uitgereikt.

Bij de inzendingen en onderscheidingen van werk uit het afgelopen jaar domineerden de coronapandemie en de wereldwijde protestbeweging Black Lives Matter. Uiteindelijk won Kees van de Veen de prijs voor een fotoserie die hij maakte over de laatste dagen van een coronapatiënt.

 
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden