KRO voegt nieuwe titels toe aan assortiment

Presentatrice Yvon Jaspers. ANP Beeld
Presentatrice Yvon Jaspers. ANP

AMSTERDAM - Betrokken kwaliteitsjournalistiek, bijzondere verhalen van gewone mensen en spiritualiteit. Dat zijn de drie pijlers onder de programmering waarmee de inmiddels 85-jarige KRO hoopt te overleven in een tijd dat de publieke omroep meer dan ooit onder druk staat. Komend jaar moet het merendeel van de programma's draaien om één van die uitgangspunten. Dat alles dan ook nog binnen het concept Goed Leven, dat genieten en zorg voor anderen centraal stelt.

Net als de overige publieke omroepen profileert ook de KRO zich tot in de vezels, in de hoop daarmee de maatschappelijke relevantie te verhogen en het voortbestaan veilig te stellen. Dat moet onder andere gebeuren door de reeds veelbesproken terugkeer van actualiteitenprogramma Brandpunt, dat bestond van 1959 tot 1996. ''Een programma met verhalen die verteld moeten worden, los van de waan van de dag", aldus Fons de Poel, die samen met Sven Kockelmann, Wouter Kurpershoek en voormalig NCRV-gezicht Aart Zeeman vanaf zondag 12 september aan de slag gaat.

Spiritualiteit is er te over, het komend seizoen, omdat de omroep wil laten zien 'dat er meer is tussen hemel en aarde'. Karin de Groot praat in Een Tweede Leven met mensen over hun bijna-doodervaringen, die naar eigen zeggen hun leven daarna drastisch veranderden. In het kader 'menselijke verhalen' is er komend jaar onder andere Naaste Familie, waarin Rob Kamphues vanaf 30 september arme en rijke gezinnen elkaar wederzijds gaan inspireren. In Uit de Kast, volgt Arie Boomsma vanaf 21 november jonge homo's en lesbiennes, als ze de buitenwereld over hun geaardheid vertellen. In XXS volgt Yvon Jasperes vijf anorexia-patiënten. (GPD)

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden