Update

Krijgen festivalgangers hun geld terug via Ticketswap?

Onder festivalgangers is de hamvraag na het stormachtige weekend: krijg ik mijn geld terug? Vooral degenen die via Ticketswap een kaartje hadden bemachtigd voor festivals die stuk voor stuk afgelast werden.

Eerdere editie van Welcome to the Future. Beeld De Fotomeisjes

Het is het risico als je via een doorverkoopsite als Ticketswap een kaartje koopt: als het festival niet doorgaat, is er kans dat je kunt fluiten naar je geld.

Toch doet Ticketswap er volgens oprichter Hans Ober alles aan om de festivalgangers te helpen. In totaal zijn er 5300 kaartjes verkocht via zijn organisatie voor afgelaste festivals in Amsterdam.

Goed nieuws is er voor de mensen die een kaartje in hun bezit hebben voor Amsterdam Live on Stage en het Puurfestival. 'Zij krijgen sowieso hun geld terug. Wij hebben met de organisaties gesproken en zijn tot een overeenkomst gekomen.' De mensen met een kaartje voor Puur kunnen morgen waarschijnlijk hun geld al verwachten.

Over festival Craft is nog niets bekend. Festival EdelWise was naar zondag verplaatst, toch kijkt de organisatie of het nog met een tegemoetkoming kan komen. Ultrasonic geeft zijn bezoekers twee mogelijkheden: het kaartje gebruiken voor de editie van volgend jaar of geld terug. 'Er wordt gekeken of eerste koper en tweede koper met elkaar in contact gebracht kunnen worden.'

Welcome to the Future
Verreweg de meeste kaarten werden via Ticketswap verkocht voor festival Welcome to the Future (WTTF), in totaal 2900. Of die mensen hun geld terug krijgen, is nog maar de vraag. De organisatie is vandaag in gesprek met de verzekeringsmaatschappij.

Ober heeft de organisatie wel een voorstel gedaan om alle barcodes van de verkochte kaartjes door te geven, zodat het geld gestort kan worden. 'De vraag is of de organisatie dat ziet zitten. Aan het uitwisselen van gegevens zitten juridisch gezien natuurlijk altijd haken en ogen en ze moeten ook op ons vertrouwen.'

Ticketswap heeft vanmiddag per festival de laatste stand van zaken op de website gezet. Opvallend is dat de organisatie de betalingen van vrijdag, zaterdag en zondag voorlopig vasthoudt, om 'zo snel mogelijk tot een eerlijke oplossing te komen'. Mensen die een kaartje verkocht hebben via de site, krijgen voorlopig dus niet het geld op hun rekening.

Hans Ober. Beeld Mats van Soolingen
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool.nl.