KPN blaast interviewprogramma 24 uur met... nieuw leven in

Interviewprogramma 24 Uur Met keert in het najaar terug op televisie. KPN gaat het programma, dat ruim acht jaar te zien was bij de VPRO, uitzenden via on demand platform KPN Presenteert. De presentatie is in handen van Peter Heerschop.

Peter Heerschop. Beeld anp
Peter Heerschop.Beeld anp

Het doek was eigenlijk al ruimschoots gevallen voor 24 uur met.... Presentator Theo Maassen en productiehuis BlazHoffski wilden graag door, maar Suzanne Kunzeler, netmanager van NPO 3, had andere plannen. In haar poging het kijkerspubliek van de zender te verjongen, kregen programma's als Kicke, een scriptedrealityserie over zes jongens uit de B1 en B2 van voetbalvereniging GWV'74, voorrang.

Bovendien vielen de kijkcijfers van 24 uur met... de laatste seizoenen wat tegen: niet zelden keken er nog geen 200.000 mensen naar het programma. Op 28 februari was de laatste uitzending met cabaretière Brigitte Kaandorp.

De VPRO trok uiteindelijk de stekker eruit. Stan van Engelen, hoofdredactie televisie bij de VPRO, zei eerder dit jaar: "Het is jammer dat het programma moet stoppen, maar wij moeten als VPRO ook niet bang zijn om af en toe met iets te stoppen om ruimte te maken voor nieuwe dingen. 24 uur met... heeft tien seizoenen gelopen, het is mooi geweest."

Gasten uit de sportwereld
Producent Dan Blazer, mede-eigenaar van BlazHoffski, bleef echter geloven in een terugkeer. "Er was ook best veel interesse. Ik ben blij dat we nu met een goed team - een combinatie van de oude redactie en mensen uit de sportwereld - door kunnen gaan."

Aan het format is hier en daar wat geknutseld. Peter Heerschop neemt het stokje over van Maassen als presentator en de acht gasten zijn allen afkomstig uit de sportwereld, zodat het past in de pijlers van KPN (muziek, drama, sport). De ruimte waarin Heerschop 24 uur zal zijn opgesloten met zijn gasten, zal wat weghebben van een sportzaal.

Heerschop: "Ik heb het idee dat in dit programma verschillende werelden van mij samenkomen. Namelijk mijn ervaringen als gymleraar, cabaretier, televisiemaker en vooral als voortdurend onderzoeker waarom mensen doen wat ze doen."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden