Nieuws

Korting op Fonds Podiumkunsten gaat door

De korting van 8,6 miljoen euro op het budget van het Fonds Podiumkunsten kan gewoon doorgaan. Een motie ertegen van de SP en de Partij voor de Dieren haalde het in de nacht van donderdag op vrijdag in de Tweede Kamer niet.

Het Parool
Cultuurminister Ingrid van Engelshoven (rechts) met Songfestivalwinnaar Duncan Laurence (midden) bij de uitreiking van de award voor Muziekdocent van het Jaar 2018/19, vorige week aan Petra Smit van de Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert in Amsterdam.  Beeld Henriette Guest
Cultuurminister Ingrid van Engelshoven (rechts) met Songfestivalwinnaar Duncan Laurence (midden) bij de uitreiking van de award voor Muziekdocent van het Jaar 2018/19, vorige week aan Petra Smit van de Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert in Amsterdam.Beeld Henriette Guest

Cultuurminister Ingrid van Engelshoven wil met geld schuiven ten bate van nieuwe makers, genres en publieksgroepen. Dat doel wil ze bereiken door genoemd bedrag van het Fonds over te hevelen naar de Basisinfrastructuur (BIS), het subsidiesysteem van het Rijk. Maar volgens de SP en de Partij voor de Dieren kan het Fonds het geld beter houden en zelf een centrale rol krijgen in het streven naar vernieuwing.

In theaterland ontstond er grote onrust over. Met name de gezelschappen Suburbia en Orkater zeiden bang te zijn voor hun toekomst, omdat ze meteen voorzagen straks niet bij de BIS, maar ook niet langer bij het Fonds te kunnen aankloppen.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden