Plus

Kijktips voor de donderdagavond

Wat is er vanavond op de buis? Het Parool zet een aantal tips voor u op een rijtje.

Het Parool
Grudge Match, Net5, 20.30 uur. Beeld
Grudge Match, Net5, 20.30 uur.

Film

Grudge Match
Net5, 20.30 uur

Henry ‘Razor’ Sharp en Billy ‘The Kid’ McDonnen (Sylvester Stallone en Robert De Niro) zijn lokale boksers uit Pittsburgh die door hun rivaliteit landelijke bekendheid kregen. Dertig jaar na hun laatste match laat bokspromotor Dante Slate Jr. (Kevin Hart) hen de ring nog één keer betreden voor een finale confrontatie. Het idee voor deze bejaarde versie van Rocky vs. Raging Bull had leuk kunnen uitpakken, maar de film concentreert zich te veel op het drama en bevat te weinig humor. Een gemiste kans, want de cast is voortreffelijk. (Peter Segal, VS 2013)

Trauma Center
RTL 7, 22.15 uur

De gewonde Madison Taylor (Micky Whelan) moet in het ziekenhuis zien te ontsnappen aan een stel criminelen die op zoek zijn naar het enige bewijs dat hen in verband kan brengen met een gruwelijke moord: de kogel in haar been. De gepensioneerde agent Wakes (Bruce Willis) probeert de vrouw te beschermen. Hoewel deze thriller wordt aangeprezen als een Bruce Willis-film bevindt de acteur – zoals de laatste jaren wel vaker het geval is – zich ergens in een bijrol aan de rand van de actie. De film duurt krap anderhalf uur en is daarmee toch al te lang. (Matt Eskandari, VS 2019)

Last Vegas
Net5, 22.45 uur

Billy, Paddy, Archie en Sam (Michael Douglas, Robert De Niro, Morgan Freeman en Kevin Kline) zijn al sinds hun kindertijd beste vrienden. Wanneer Billy zijn vriendin ten huwelijk vraagt, besluiten zijn maten naar Las Vegas te gaan voor een vrijgezellenfeest. Daar beseffen ze dat zowel de stad als hun vriendschap sterk is veranderd, maar toch feesten ze als nooit tevoren. De bekende acteurs op leeftijd zijn op zich een attractie, maar het scenario geeft ze weinig materiaal. De grappen liggen voor de hand of zijn net wat te platvloers om nog leuk te zijn. (Jon Turtletaub, VS 2013)

Tv

Zembla
NPO 2, 20.30 uur

Met de campagne ‘De waarde van ouderen’ wilde het ministerie van VWS onder de aandacht brengen hoe waardevol oudere Nederlanders zijn voor onze samenleving. Van die boodschap bleef in coronatijd weinig over. In plaats van dat de overheid met ouderen in gesprek ging over het beschermen van hun leeftijdsgroep, werd er vooral óver ouderen gepraat. Dat ging niet altijd even subtiel: in het debat werd maatregelen om ouderen te beschermen regelmatig in twijfel getrokken. ‘Zembla’ onderzoekt vanavond waarom de oudere niet beter wordt gezien en gewaardeerd.

Pak de macht
NPO 3, 21.00 uur

Nadat Tim Hofman afgelopen weken een kritische blik wierp op het gebruik van macht door Shell, de EU en de Chinese overheid, richt hij zijn pijlen vanavond op het Wereld Natuur Fonds (WWF). De natuurbeschermingsorganisatie lijkt een merkwaardig doelwit, maar is de laatste jaren in opspraak gekomen. Journalistiek magazine ‘Zembla’ onderzocht de door WWF gefaciliteerde militarisering van natuurbeschermers en de gevolgen voor lokale bewoners. Ook bleek dat het WWF geboortebeperking in ontwikkelingslanden stimuleert als onderdeel van natuurbescherming.

Pointer
NPO 2, 21.05 uur

Vorig jaar berichtte ‘Pointer’ al over honderden Nederlandse Twitteraccounts die misleidende informatie rondstuurden tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dit soort ‘trollenlegers’ zijn nog steeds actief, en ook op andere platforms. Vanavond onthult ‘Pointer’ hoe ruim 750 leden desinformatie verspreiden over de coronavaccins en anti-coronademonstraties via Telegram, een chatdienst die vaak wordt gebruikt als alternatief voor WhatsApp. Via een social media analyse kon het programma achterhalen welke accounts er schuilen achter het trollenleger.

The Go-Go’s
Canvas, 23.10 uur

Rond 1980 had de Californische band The Go-Go’s een uniek concept: vijf meiden die hun eigen nummers schreven en zelf de instrumenten speelden. De band van Belinda Carlisle en Jane Wiedlin had al snel succes met nummers als ‘We Got the Beat’ en ‘Our Lips Are Sealed’, maar raakte daarna in onstuimig vaarwater met vertrekkende bandleden en rechtszaken. Filmmaker en Go-Go’s-fan Alison Ellwood maakte een documentaire over de band, die in 2019 weer bij elkaar kwam voor een reünie. Dat resulteerde in ‘Club Zero’, hun eerste single in bijna twintig jaar.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden