Kijktips voor de dinsdagavond

Wat is er vandaag op de buis? Het Parool zet een aantal tips voor u op een rijtje.

Het Parool
Knight and Day, Veronica, 20.30 uur. Beeld Digitale Editie
Knight and Day, Veronica, 20.30 uur.Beeld Digitale Editie

Filmtips

Suspicion
BBC 2, 15.30 uur

Deze klassieke film noir was van de eerste films die Hitchcock in Amerika maakte. Hoewel het scenario een beetje alledaags is en de speelduur wat lang, hoort de film tot de beste titels die de regisseur in de jaren veertig maakte. Lina McLaidlaw (Joan Fontaine) trouwt met de charmante Johnnie Aysgarth (Cary Grant), maar het wordt haar nooit duidelijk hoe hij zijn geld verdient. Omdat hij bovendien een vreemde interesse heeft voor vergif, krijgt Lina haar bedenkingen over Johnnies karakter. Dan overlijdt een vriend en zakenpartner van Johnnie op mysterieuze wijze.

Knight and Day
Veronica, 20.30 uur

Op het vliegveld loopt de vlotte automonteur June Havens (Cameron Diaz) de charmante Roy Miller (Tom Cruise) tegen het lijf. Aan boord van het vliegtuig begint June een spannende flirt, niet wetende dat Roy een geheim agent is. June wordt meegesleurd in Roys wereld vol valse identiteiten en wilde achtervolgingen. Het verhaal had een leuke romantische comedy kunnen opleveren, maar de wisselwerking tussen Cruise en Diaz verzuipt in de actie. Voor een actiefilm is het verhaal echter weer te onnozel: een typisch geval vlees noch vis dus.

This Means War
Veronica, 22.40 uur

‘s Werelds dodelijkste CIA-agenten Tuck en FDR (Tom Hardy en Chris Pine) zijn onafscheidelijke partners en beste vrienden, tot beiden verliefd worden Lauren (Reese Witherspoon). Om elkaar af te troeven, gebruiken ze hun hele arsenaal aan hightech gadgets. Het vergezochte idee achter deze actiecomedy is niet zo storend als de halfslachtige manier waarop het wordt uitgewerkt, of de spionage-subplot die alleen maar afleidt. Technisch is de film niet slecht, maar de talenten van de acteurs worden verspild. Enkele bijrolspelers zorgen voor een glimlach.

Tv-tips

College Tour
NPO 2, 20.40 uur

Twan Huys begint het nieuwe seizoen van ‘College Tour’ met een sportieve gast. In stadion Galgenwaard in Utrecht ontvangt hij Sarina Wiegman, de bondscoach van het Nederlandse vrouwenvoetbal. Vandaag is het Wiegmans laatste werkdag in Nederland, want ze maakt de overstap naar het Engelse nationale elftal. De coach kan in Nederland terugkijken op een geslaagde carrière, met als kroon op haar werk de overwinning van de Oranjevrouwen op het EK van 2017. Een publiek van studenten mag Wiegman in Galgenwaard aan de tand voelen over het geheim van haar succes.

Kinderen van de migratie
Canvas, 21.20 uur

Net als in Nederland werden in België vorige eeuw honderdduizenden gastarbeiders met open armen ontvangen. Door de toegenomen welvaart kon er voor vuil en zwaar werk in eigen land geen personeel meer worden gevonden. De nieuwe serie ‘Kinderen van de migratie’ vertelt hoe gastarbeiders met mooie beloften naar België werden gelokt, maar dat het leven daar in veel gevallen tegenviel. Migranten ontsnapten aan armoede en onderdrukking, om in hun nieuwe bestaan te worden geconfronteerd met uitbuiting, gevaarlijke werkomstandigheden, isolatie en heimwee.

9/11: Inside the President’s War Room
BBC 1, 21.30 uur

Wat gebeurde er in het Witte Huis in de uren direct na de aanslagen van 11 september 2001? Twintig jaar nadat Amerika werd getroffen door de terreur van Al Qaida presenteert de BBC een anderhalf uur durende documentaire die drie jaar in de maak was. Via interviews met toenmalig president George W. Bush, vicepresident Dick Cheney, nationaal veiligheidsadviseur Condoleeza Rice en minister van buitenlandse zaken Colin Powell vertelt ‘9/11: Inside the President’s War Room’ van minuut tot minuut hoe er beslissingen werden genomen met een wereldwijde impact.

Diana, the Interview that Shook the World
NPO 2, 22.35 uur

In 1995 wist BBC-journalist Martin Bashir prinses Diana met de nodige misleiding te strikken voor een interview. In hun gesprek, dat in het Verenigd Koninkrijk door 23 miljoen mensen werd bekeken, was de prinses erg openhartig over haar huwelijk met prins Charles, hun problemen en de redenen voor hun echtscheiding. De documentaire ‘Diana, the Interview that Shook the World’ belicht de impact van het roemruchte interview en de bedenkelijke manier waarop het tot stand kwam. Ook werpt de film nieuw licht op de gemoedstoestand van Diana na haar scheiding.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden