Ketelhuis vertoont 'Een vlucht regenwulpen' in kader van Nederland Leest

Het Ketelhuis vertoont in de eerste week van november de filmversie van het boek 'Een vlucht regenwulpen' van Maarten 't Hart. De bioscoop doet dit vanwege de manifestatie Nederland Leest, die de hele maand november plaatsvindt. Dit jaar staat de roman 'Een vlucht regenwulpen' centraal.

Jeroen Krabbé en Henriette Tol in Een vlucht regenwulpen. Beeld EYE
Jeroen Krabbé en Henriette Tol in Een vlucht regenwulpen.Beeld EYE

In de verfilming die regisseur Ate de Jong in 1981 maakte, speelt Jeroen Krabbé een schuchtere, door een streng-gereformeerde opvoeding getekende celbioloog die binnen een week een vrouw moet zien te vinden. In zijn speurtocht wordt hij bijgestaan door zijn veel vlottere alter-ego (ook gespeeld door Krabbé). Andere rollen waren voor Marijke Merckens, Henriette Tol, Willeke van Ammelrooy, Loes Luca, Peter Tuinman, Simone Kleinsma en Hans Veerman.

Nederland Leest is een grootschalige landelijke manifestatie waarbij elk jaar één bekend boek centraal staat. In bibliotheken, theaters en culturele instellingen vinden allerlei activiteiten, discussies en voorstellingen plaats. Zo vliegt schrijver Maarten 't Hart op 1 november per helikopter door Nederland om op verschillende plekken uit zijn boek voor te lezen en heeft cabaretier Rop Janze zoals elk jaar een literair cabaretprogramma gemaakt over de thema's die in 'Een vlucht regenwulpen' aan bod komen.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden