Han Lips kijkt tv

Katja Schuurman kon geen nee zeggen tegen haar baas

Han Lips schrijft doordeweeks over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Van der Vorst ziet sterren.

Han Lips
Van der Vorst ziet sterren Beeld RTL 4
Van der Vorst ziet sterrenBeeld RTL 4

Sinds Peter van der Vorst de nieuwe programma­directeur van RTL is, heeft hij de macht over alle RTL-coryfeeën. Zij die eerder niet in Van der Vorst Ziet Sterren wilden verschijnen, krijgt hij nu toch voor de camera. Zoals Katja Schuurman. De kersverse direc­teur gaf het nog toe ook: “Jarenlang wilde Katja niet geïnterviewd worden in dit programma, maar nu ik haar baas ben, moet ze wel.”

Goed, dat laatste zei Van der Vorst niet precies zo, maar daar kwam het wel op neer.

“Ze woont in alle rust in het dorpje Uitdam,” vervolgde hij. Die rust is nu ook voorbij, want het huis kwam pontificaal in beeld. Katja deed open voor haar baas en nog voor Van der Vorst zijn jas had opgehangen begon hij al over Katja’s scheiding: “Je woonde hier eerst met Thijs.”

Leuk voor Katja’s aanstaande man Freek, die er net bij kwam staan. Katja’s baas wilde vervolgens weten hoe hun ontmoeting verliep, in Freeks restaurant. “Een beetje flirten en dan?”

Katja was niet te beroerd om haar baas een sappig antwoord te geven: “Tja, op een toilet kan je het heel gezellig maken met elkaar.”

Van der Vorst wilde verder weten waarom Katja nooit een camera had toegelaten in haar huis. “Dit is mijn plek en dat vind ik fijn om zo te houden.” Toen werd de stalker in Van Der Vorst pas echt wakker: “Laat eens wat meer van je huis zien!”

Gelukkig kwamen Katja’s ouders vervolgens langs om Van der Vorst in het gareel te houden.

Pas toen Peter weer alleen met Katja was, durfde hij naar haar favoriete standje te vragen. Dat ging over yoga, maar ondertussen was het smalle pad tussen interviewer, baas en stalker behoorlijk glibberig geworden.

Reageren? hanlips@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden