Jury: Phil Spector is schuldig

De jury kwam vorige jaar september niet tot een unanieme conclusie toen Spector werd aangeklaagd voor moord. Foto EPA/Al Seib Beeld
De jury kwam vorige jaar september niet tot een unanieme conclusie toen Spector werd aangeklaagd voor moord. Foto EPA/Al Seib

LOS ANGELES - De legendarische Amerikaanse muziekproducer Phil Spector is gisteren schuldig bevonden aan de dood van de veertigjarige actrice Lana Clarkson in 2003.

Een jury achtte hem schuldig aan doodslag na een rechtszaak die vijf maanden duurde. De 68-jarige Spector krijgt eind mei zijn straf te horen. Hij kan voor de rest van zijn leven achter tralies verdwijnen.

Lana Clarkson overleed in februari 2003 aan een schot door haar mond. De kogel kwam uit het pistool van Spector en haar lichaam werd in zijn huis gevonden. Het tweetal had elkaar eerder op de avond ontmoet in een nachtclub.

Spectors Braziliaanse chauffeur Adriano de Souza had die avond de politie gebeld met de mededeling: ''I think my boss killed somebody.'' Hij had het hem ook horen zeggen: ''Ik heb, geloof ik, iemand vermoord.'' Volgens Spectors advocaat had De Souza dat verkeerd verstaan.

De jury kwam vorige jaar september niet tot een unanieme conclusie toen Spector werd aangeklaagd voor moord. Ditmaal stond hij echter terecht voor doodslag, een feit waaraan alle twaalf de juryleden na dertig uur beraadslagen hem wel schuldig achtten. De advocaat van Spector kondigde gisteren aan in hoger beroep te zullen gaan.

En zo komt er wellicht een treurig einde aan de glansrijke carrière van Spector, die met tal van grootheden uit de popmuziek samenwerkte en verantwoordelijk is voor een kenmerkende en herkenbare klank, die de wall of sound wordt genoemd.

Maar altijd waren er ook de verhalen over zijn agressieve persoonlijkheid. Gedurende het proces waren er vijf vrouwelijke getuigen die allen zeiden dat ze door Phil Spector met een pistool waren bedreigd. (HET PAROOL)

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden