John de Mol geeft geen tweede interview aan Boos

John de Mol heeft besloten niet mee te werken aan de nieuwe uitzending van onlineprogramma Boos over het grensoverschrijdende gedrag bij The Voice of Holland.

ANP
John de Mol in de eerste uitzending van Boos over The Voice of Holland.  Beeld BNNVara
John de Mol in de eerste uitzending van Boos over The Voice of Holland.Beeld BNNVara

Dat laat zijn woordvoerder woensdag weten. Boos-presentator Tim Hofman had daar wel om gevraagd. Het verzoek voor het tweede gesprek werd begin augustus gedaan.

“Er zou sprake zijn van nieuwe informatie, waaruit zou blijken dat John de Mol ten tijde van het eerste interview op de hoogte was van meer dan één geval van seksueel grensoverschrijdend gedrag van de heer Rietbergen,” is te lezen in de verklaring van De Mol. “Wij waren verbijsterd door deze valse beschuldiging, aangezien de werkelijkheid is dat er op dat moment niet meer dan één concrete melding bij John de Mol bekend was.”

Rietbergen was de muzikaal leider van het programma The Voice en toentertijd de partner van Linda de Mol, de zus van John. De Mol erkende in het vorige gesprek met Hofman dat hij inderdaad op de hoogte was van één melding en dat hij Rietbergen hierop had aangesproken.

De Mol vroeg Hofman na het verzoek voor een tweede gesprek om inzage van het materiaal waarop de beschuldiging gebaseerd was dat hij van meer meldingen zou hebben geweten. Op basis van de informatie die De Mol ontving, stelt hij dat er ‘geen enkele concrete onderbouwing’ is van de beschuldiging. Het zou gaan om een heimelijk opgenomen telefoongesprek tussen een anoniem persoon en een vertrouwenspersoon van productiehuis ITV en een aantal apps.

BNNVara liet woensdagochtend weten niets te willen melden over de uitzending van Boos voordat deze donderdagmiddag online staat. In januari liet Boos meerdere vrouwen aan het woord over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van de populaire zangcompetitieThe Voice op RTL 4. Negentien vrouwen vertelden tegenover Hofman hun verhaal over bandleider Jeroen Rietbergen, vijftien over een regisseur en twee vrouwen vertelden dat ze aangifte hadden gedaan tegen coach Ali B. Na de uitzending stapten nog meer vrouwen naar de politie.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden