Jeannet raakt ontroerd als 'Dict-Aad' toenadering zoekt

Het einde van de citytrips van Boer Zoekt Vrouw nadert. Martin en Wilma zoeken een souvenir uit, Willem en Klaas ontdekken hoe het melken van schapen er in Zwitserland aan toe gaat en Henk en Fiona genieten van het uitzicht in de haven van Malta. Ook Aad en Jeannet nemen het er nog even van. De twee leren elkaar steeds beter kennen.

Suzanne Borgdorff
Jeannet pinkt een traantje weg bij Aad Beeld KRO
Jeannet pinkt een traantje weg bij AadBeeld KRO

Het is maar liefst 20 jaar geleden dat 'Dict-Aad' zijn bloemkwekerij achter zich liet om in het buitenland cultuur op te snuiven. 'Dus het is voor jou wel heel bijzonder, even eruit', constateert Jeannet als de twee een boottocht maken in Hamburg. Voor haar is het zo'n vijf jaar geleden dat ze op vakantie ging. 'Ik leer Aad steeds beter kennen', laat ze los voor de camera. 'Zo'n dagje dat je samen op pad bent, dan kom je wel dingen tegen van elkaar'. Jeannet maakt een foto van haar boer op de boot.

Ook kijken ze 's avonds naar een lichtshow bij een fontein. Aad slaat een arm om Jeannet heen, waarna ze ontroerd raakt en een traantje wegpinkt.

Verdiept
Martin en Wilma hebben een doel: een souvenir uitkiezen voor Martins dochter Anne (11). 'Ze is wel gek op kettingen toch?', vraagt Wilma zich af als ze wat sieraden de revue laat passeren in Krakau. Martin, vader van vier kinderen, stemt in met alle voorstellen, want 'hij heeft er zo goed geen mening over omdat hij zich er niet in heeft verdiept'.

Het verliefde stel zoekt constant toenadering tot elkaar. Wilma: 'Ik houd van echt'. Waarna Martin vraagt: 'Ben ik ook, toch?' Het antwoord is wederom liefkozend. 'Ja, jij bent ook echt. Jij bent puur'.

Genieten
Ook puur is de natuur in Zwitserland, waar het homostel Willem en Klaas zich blijft verbazen. Willem springt pardoes in een beek, waarvan Klaas denkt dat het water te koud is. 'Het is heerlijk!', roept Willem uit. Even later leggen ze in hun homevideo vast hoe de schapen worden gemolken.

Henk en Fiona zijn op Malta. Ze maken een vakantiefilmpje in de haven. 'Lekker aan het zitten, genieten van alles', zegt Henk met een rood hoofd van de opgevangen zon.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden