Kunsttips

Jazz van Diana Reeves, New Moves van Nationale Ballet

Elke dag is er veel cultureels te doen in de stad. Bent u er nog niet uit wat te doen? Het Parool zet een aantal tips voor u op een rijtje.

Het Parool
null Beeld Leendert Vooijce
Beeld Leendert Vooijce

Reprise van Speelse Liefde

De theatergezelschappen Mugmetdegoudentand en Adelheid+Zina zijn terug in de stad met hun productie Rijsen&Rooxman, DeDikkeMuiz&Sjors. Die draait om de levens en liefdes van Lineke Rijxman, Adelheid Roosen, Titus Muizelaar en George Groot.

Zij presenteren een speelse voorstelling over de staat van de liefde. waarbij ze hun persoonlijk leven onderdeel maken van de productie. Rijxman was dertien jaar verbonden aan Toneelgroep Amsterdam tot ze zich in 2009 bij het artistiek team van Mugmetdegoudentand aansloot als actrice en regisseur.

Roosen is theatermaker en artistiek leider van Adelheid+Zina. Ze won in 2017 de LPTW Gilder/Coigney International Theatre Award voor haar ‘artistieke excellentie’. Muizelaar zit in het artistiek team van Adelheid+ Zina. Groot maakte van 1961 tot 1981 deel uit van cabaretformatie Don Quishocking.

De voorstelling is 8 tot en met 12 mei in Theater Bellevue te zien, alleen voor 9 mei zijn er nog kaarten.

null Beeld

Grammywinnaar

Jazzzangeres Dianne Reeves treedt woensdag 8 mei op in de Meervaart. Reeves won vijf keer een Grammy Award voor de beste jazzvocalist. Haar meest recente plaat Beautiful Life laat de grenzen tussen popmuziek en hedendaagse jazz vervagen. Reeves heeft pianist Peter Martin bij zich en Romero Lumbambo op gitaar. Start 20.15 uur.

null Beeld PETROVSKY & RAMONE
Beeld PETROVSKY & RAMONE

New Moves

Nieuwe choreografie van dansers van Het ­Nationale Ballet krijgt publiek in een eenmalige voorstelling op 1 juli. Het programma New moves wordt volledig geproduceerd en uitgevoerd door dansers van Het Nationale Ballet. De kaarten voor deze voorstelling bij Nationale Opera & Ballet zijn inmiddels verkrijgbaar.

null Beeld WW-Entertainment
Beeld WW-Entertainment

Ambitieuze moeder

Ter gelegenheid van Moederdag is er 12 mei om 14.00 uur in Cinecenter een voorpremière van de film Wild Rose. Die gaat over het leven van Rose-Lynn Harlan, een vrouw die countryzangeres wil worden. Ze is net vrij uit de gevangenis en heeft de zorg voor twee kleine kinderen. De Nederlandse première volgt op 16 mei.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden