Jaimie Vaes en Lil Kleine komen niet uit verdeling spullen: rechter beslist in januari

Jaimie Vaes en haar ex-vriend Jorik Scholten, beter bekend als de rapper Lil Kleine, is het niet gelukt hun spullen te verdelen. Nu gaat de rechter dat doen. Op 4 januari wijst de rechtbank in Amsterdam vonnis.

Victor Schildkamp
Jaimie Vaes met vriend en dj Afshin Momadi eerder dit jaar bij de rechtbank in Amsterdam Beeld Robin Utrecht/ANP
Jaimie Vaes met vriend en dj Afshin Momadi eerder dit jaar bij de rechtbank in AmsterdamBeeld Robin Utrecht/ANP

De rechtbank had eerder bepaald dat het de voormalige partners tot 1 december de tijd kregen om te proberen het geschil over de verdeling van hun spullen in onderling overleg op te lossen. Dat is niet gelukt, blijkt uit een uiterst korte mededeling van de rechtbank.

De zaak draait om het verdelen van diverse spullen, vooral drie dure horloges die nu in een kluis van de rapper liggen maar die ooit door hem aan Vaes gegeven zouden zijn. Twee weken geleden, tijdens de behandeling van de rechtszaak over de verdeling, bleek het ook te gaan over alledaagse spullen als koffers, een tas, een blender die uit een sponsordeal is verkregen, een broodrooster, een waterkoker, een servies, Playstationcontrollers en sierkussens.

De rechter zei 14 november dat hij er in eerste instantie naar neigt in elk geval twee van de drie horloges aan Vaes toe te wijzen, maar hij gaf beide partijen tot woensdag 1 december de tijd onderling tot een vergelijk te komen. Woensdagochtend moesten de kemphanen de rechter laten weten of dat voor alle spullen was gelukt. Zo niet, dan zou de rechter op 4 januari de knoop doorhakken.

De advocaat van Scholten heeft woensdag laten weten geen commentaar te geven. De advocaat van Vaes was niet bereikbaar.

Opt 17 januari dient bij de rechtbank ook nog een zaak over het ouderlijk gezag over het kind van Vaes en Scholten. Dat gezag ligt nu in zijn geheel bij Vaes, omdat beide ouders in 2019 bij de geboorte van hun zoon eigenlijk ‘vergeten zijn’ het goed te regelen. Scholten eist nu een omgangsregeling met zijn zoontje.

Hoofd tussen autodeur

Realityster Vaes (33) beëindigde haar relatie met Scholten (28) begin dit jaar. In februari lekten beelden uit waarop te zien is hoe de rapper het hoofd van Vaes tussen een autodeur klemt. Ze deed later aangifte van mishandeling. Het onderzoek in die zaak loopt nog. Scholten en Vaes hebben samen een zoon genaamd Lío.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden