Internationale media lovend over Anouk

Onze eigen Anouk weet de harten van heel Europa te veroveren met haar gouden keeltje. Zo schrijft de Zweedse pers over 'vogelzang', maar ook Britse en Griekse media spreken een en al lof uit over de Haagse rockdiva. De Britse Metro heeft het in een Songfestivalbijlage over 'de kwaliteit achter de kaas'.

null Beeld Metro UK
Beeld Metro UK

Niet alleen in Nederland overheerst Anouk de media, maar ook buiten de grens is ze razend populair. De Britse editie van Metro, de gratis krant die wereldwijd in het openbaar vervoer verkrijgbaar is, publiceerde een lovend artikel over Anouk. De schrijver vergelijkt haar met Adele en geeft het artikel als kop: De kwaliteit achter de kaas.

Maar ook in Zweden, waar het Songfestival wordt gehouden, zijn ze dol op Anouk. Volgens Omroep West hebben talloze journalisten in Zweden de zangeres geïnterviewd. Een Zweedse krant besteedt in een groot artikel aandacht aan de 'vogelzang' van Anouk. De Zweedse deelnemers van 2012 en 2013 zijn ook lyrisch over de Nederlandse inzending. Zo prees Loreen, de winnares van vorig jaar, Anouk de hemel in. Ze verklapte aan BBC dat Anouk haar grote favoriet was. En ook Robert Stjernberg, de Zweedse inzending van dit jaar, gaf toe dat de Haagse zangeres zijn hart had veroverd. 'Dit zullen we zaterdag publiceren, op de grote finaledag', meldt een Zweedse journalist.

Haim Haimson een journalist uit Israël was onder de indruk van Anouk toen hij haar interviewde over haar lied Birds en hoe ze het Songfestival ervaart. 'Ze was erg vriendelijk, moet ik zeggen. Haar populariteit is uitzinnig. In Israël is ze een grote superster', vertelt Haimson. 'Veel mensen kennen haar, en vinden haar fantastisch. Ik hoop dat wat wij geschreven hebben over Anouk, dat dat haar helpt het Songfestival te winnen. Ik denk dat het wel zal helpen, want ik zat vol complimenten over haar! Ze is mijn favoriet.'

null Beeld anp
Beeld anp

Beetje soft
Timothy Bartolo Parnis, journalist voor televisieprogramma's uit Malta spreekt over een fijne verrassing, maar vindt het nummer toch iets te soft voor het Songfestival. Zijn collega Elaine Agius voegt daaraan toe: 'Om eerlijk te zijn: vanaf jongs af aan luister ik al naar de albums van Anouk. Ik ken bijna al haar liedjes. 'Michel' is één van mijn favorieten. Op mijn facebookpagina noemt iedereen de Nederlandse Anouk en Denemarken.'

Griekenland
Ook in Griekenland is iedereen in de ban van Anouk. Zo zegt de Griekse journalist Fotis Konstantopoulis: 'Zelfs in Griekenland, waar ik vandaan kom, is Anouk populair. Toen de Grieken in de media hoorden dat Anouk zou deelnemen zei men: 'O mijn God, dat is wel een ding! Hier moeten we naar luisteren . Wat ik weet is dat Anouk in Griekenland nog steeds populair is en dat Birds enorm gewaardeerd wordt.' De Griek zei dan ook zeker op onze Anouk te gaan stemmen.

5 miljoen kijkers
Sietse Bakker, hoofdorganisator van het Eurovisie Songfestival, verwacht na al het mediaspektakel rondom Anouk dat er ruim vijf miljoen Nederlanders zullen kijken naar de finale van het liedjesfestijn.

null Beeld ANP
Beeld ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden