Iets meer bezoekers voor Foam in 2015

Eind dit jaar zal Foam zo'n 200.000 bezoekers hebben ontvangen. Dat zijn er iets meer dan vorig jaar, toen de teller aan het einde van het jaar op 197.000 bezoekers stond.

Priscilla Tienkamp
Dit jaar ontvangt het museum iets meer bezoekers dan in 2014 Beeld Franklin Heijnen via Flickr
Dit jaar ontvangt het museum iets meer bezoekers dan in 2014Beeld Franklin Heijnen via Flickr

Met name de grotere musea hebben een goed jaar achter de rug. In vergelijking met 2014 groeide het aantal bezoekers gemiddeld met ruim 7 procent, blijkt uit onderzoek van de regionale omroepen en de NOS. De toename blijft wel wat achter bij de afgelopen jaren; de Museumvereniging meldde onlangs nog dat tussen 2011 en 2014 de bezoekersaantallen met gemiddeld ruim 9 procent per jaar stegen.

Opnieuw haalden de grote musea in Amsterdam hoge noteringen. Zo vond 18 procent meer publiek de weg naar het Van Gogh Museum (ruim 1,7 miljoen bezoekers, al schat het museum zelf in dat er dit jaar in totaal 1,9 miljoen mensen langskomen). Wat betreft de totale bezoekersaantallen staat dat museum op de tweede plek tussen twee andere Amsterdamse musea: het Rijksmuseum (ruim 2,3 miljoen) en het Anne Frank Huis (ruim 1,2 miljoen).

Ook het Amsterdam Museum, het Allardpiersonmuseum, De Nieuwe Kerk, de Hermitage en Nemo ontvingen dit jaar meer bezoekers dan vorig jaar. Met het Stedelijk Museum (ruim 8 procent minder bezoekers) en het Scheepvaartmuseum (een daling van iets minder dan 7 procent) ging het minder goed. Het Joods Historisch Museum ontving iets minder bezoekers (-0,22 procent), maar die daling is verwaarloosbaar.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden