'Hysterisch kerstgebeuren' in The Voice nekt Guy en Marieke

Een 'hysterisch kerstgebeuren' moest het volgens Martijn Krabbé worden, en dat werd het. De vierde liveshow van The Voice of Holland bevatte geluidsproblemen maar ook een vliegende Paul, kittige pakjes voor Marieke en Michelle, een uitje naar Disneyland Parijs en een platina award voor Ben Saunders. Wie tijdens Kerst even niet meer aan The Voice hoeven te denken zijn Guy en Marieke.

Suzanne Borgdorff
Michelle is door, Guy is niet langer kandidaat in The Voice. © RTL Beeld
Michelle is door, Guy is niet langer kandidaat in The Voice. © RTL

Het kon natuurlijk ook niet anders dan dat deze show een groot kerstfeest moest worden. Met het openingsnummer, met VanVelzen en Guy Barzily op piano, werd direct uitgepakt. Paul Turner vloog als een engel door de lucht - hield hier wel wat pijn aan zijn 'kerstballen' aan over - en Michelle Flemming had haar kerstpakje aangetrokken. Helaas waren er geluidsproblemen, maar dat werd overstemd met een vrolijk 'Ho, ho, ho' van presentator Martijn.

Wilde Marieke
Marieke Dollekamp geeft de eerste solo-act weg. In een kittig leren outfit én met dansers tovert zij een glimlach op het gezicht van Marco Borsato. Ze sluit het nummer 'Tell Me About It' af met de zin 'Let's Seal the Deal'. Simon Keizer praat over een 'wilde Marieke, maar het mag nog wat opener.'

Voor Guy Barzily wordt de piano deze keer achterwege gelaten, waardoor hij zijn heupen kan bewegen, met achter hem drie dansers. Simon ziet dat de dans de zang van Michael Jackson's 'Rock With You' in de weg zit. 'Ik zie je toch liever achter de piano.' Met hem zangeres Sandy Dane. Zij twittert: 'Ik stem vanavond duidelijk 'de dwerg' naar huis, ik vind hem gewoon niet zo goed.' Georgina Verbaan mist de echte Michael Jackson en betitelt het optreden als 'vals'.

Winston's Wonderland
Ook Iris Kroes heeft haar instrument in de coulissen staan. Het 'harpenmeisje' zingt 'Listen to Your Heart', dat wordt aangedaan als 'Listen to Your Harp'. Angela Groothuizen vindt Iris 'de grote troef' van haar concurrent Marco Borsato. Hij is duidelijk over Iris: 'Je bent heel bijzonder.'

Dan betreedt Ben Saunders het podium. De winnaar van TVOH 2010 zingt 'If You Don't Know Me By Now' met verve. Dat komt ook omdat hij wordt bijgestaan door Sharon Doorson. 'Sharon rocks!', twittert de zanger enthousiast. Waar hij ook enthousiast van wordt is een platina award voor zijn debuutalbum. Winston verrast de artiest in de Red Room, dat voor de gelegenheid is omgedoopt tot 'Winston's Wonderland'.

Roze wolk
Excentriekeling Paul Turner gooit al zijn energie in het nummer 'Born This Way' van Lady Gaga. Het is geen verrassing dat Turner fan is van Gaga. Hij verzint de act zelf en rent over het podium in een rode korte broek en een 'hysterisch hemdje'. Na de act wordt duidelijk dat Paul zijn oortjes er per ongeluk zijn 'uitgefloept' en dat hij zijn eigen stem niet hoorde. Desondanks is hij volgens Angela 'een kadootje'.

Bart Brandjes zingt 'Very Superstition' en doet dit heel relaxed. 'Ik zit op een grote roze wolk', roept hij als het optreden voorbij is. De jury staat achter de 49-jarige Brandjes. 'Man wat ben jij goed', zegt Marco en 'Ik hoop dat je ontdekt wordt', aldus Nick Schilder.

Volgens Angela is 'What a Wonderful World' een wat uitgekauwd liedje, maar Michelle Flemming weet het volgens het jurylid goed neer te zetten. 'Jij doet er iets mee.'

Totaalpakketje
Sharon Doorson maakt het zichzelf niet gemakkelijk met de vertolking van 'Crazy in Love' van Beyoncé. Maar in een glitter-hotpants en een snel dansje weet ze te rekenen op een enthousiast publiek. Ze bevat het 'beste totaalpakketje', zo is de mening van Simon. Marco schaart zingen zelfs tot de levensbehoeftes van de zangeres.

In een donkere studio zingt Wouter Vink Bryan Adams 'Heaven'. Angela vindt het 'te gek' dat Vink naast The Voice les geeft in aardrijkskunde. 'Maar je kunt dus ook echt zingen!' Het valt VanVelzen op dat Wouter een lang applaus krijgt. 'Ik wens je de volgende ronde toe.'

Sing-off
Van Marco's team zijn Sharon en Iris glansrijk door naar de volgende ronde. Bart en Marieke moeten zich nogmaals bewijzen. Dit geldt ook voor Guy en Michelle uit team VanVelzen. Paul en Wouter stellen zich veilig.

'Ga je voor iemand die werkt als een paard of heel stabiel is? We wisselen van gedachten en dit levert buikpijn op', begint Marco zijn commentaart na de sing-off. 'Ik blijf het talent dat afvalt volgen, iets in mij heeft dit besluit doen nemen. We nemen Bart mee naar de volgende show.' Daarmee valt Marieke af.

VanVelzen richt zich aan Michelle en Guy. 'Jullie hebben allebei voor magische momenten gezorgd tijdens The Voice. Met pijn in mijn hart zeg ik dat we doorgaan met Michelle'. Guy verlaat de show.

Tussen de hysterie door namen de kandidaten een kerstmedley op in Disneyland. Deze is hieronder te bekijken.

Bart en Marieke wachten hun oordeel af na de sing-off. © RTL Beeld
Bart en Marieke wachten hun oordeel af na de sing-off. © RTL

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden