Hugo Chavez bezoekt filmfestival Venetië

President Hugo Chavez (rechts) en regisseur Oliver Stone (links) komen aan op het fimfestival van Venetië. Foto EPA Beeld
President Hugo Chavez (rechts) en regisseur Oliver Stone (links) komen aan op het fimfestival van Venetië. Foto EPA

VENETIË - Het filmfestival van Venetië had maandaf de rode loper uitgelegd voor president Hugo Chávez van Venezuela, de ster in Oliver Stones documentaire South of the border.

Honderden bewonderaars juichten Chávez in het Spaans toe, riepen 'Presidente, presidente!' en wierpen bloemen naar hem. Chávez gooide ze met een glimlach terug.

Oliver Stone wil in zijn documentaire 'de waarheid achter de krantenkoppen' tonen. In die koppen wordt Chávez volgens hem vaak 'gedemoniseerd'.

''Dat bewijzen we in de film. Die demonisering is vaak hilarisch,'' aldus Oliver Stone in het Palazzo Del Cinema. ''In de film willen we aandacht besteden aan de goede dingen die in Venezuela gebeuren. Zo is de armoede er sinds Chávez' aantreden met de helft verminderd. Zelfs zijn vijanden zeggen dat Chávez het op dat punt goed heeft gedaan.''

Stone heeft Chávez gefilmd in Venezuela en tijdens zijn vele ontmoetingen met bevriende Latijns-Amerikaanse leiders op het continent. (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden