Holleeder en Groen maken kans op NS Publieksprijs

'Dagboek van een getuige' van Astrid Holleeder is genomineerd voor de NS Publieksprijs. Net als 'Zolang er leven is' van Hendrik Groen.

Het Parool
Hendrik Groen - Zolang er leven is Beeld .
Hendrik Groen - Zolang er leven isBeeld .

Dat is woensdagavond bekendgemaakt in de uitzending van De Wereld Draait Door.

In 'Dagboek van een getuige', dat vorig jaar oktober verscheen, haalt Astrid Holleeder hard uit naar Justitie. Ze isteleurgesteld in de kwaliteit van de bescherming die aan haar, haar zus Sonja en hun vriendin Sandra Klepper werd geboden nadat de vrouwen belastende verklaringen aflegden tegen Willem Holleeder. (Lees hier een deel uit het boek)

Eerder verscheen van haar hand 'Judas', over de beslissing om tegen haar criminele broer te getuigen. Dat boek werd een bestseller.

Hendrik Groen
In 'Zolang er leven is - het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar' gaat het, net als in voorganger 'Pogingen om iets van het leven te maken', over het dagelijks leven in een bejaardentehuis in Amsterdam-Noord.

Achter het pseudoniem Hendrik Groen gaat auteur Peter de Smet schuil, een Amsterdammer die bibliothecaris is geweest en geen zin heeft om BN'er te worden. De NS Publieksprijs 2016, die hij won met 'Pogingen iets van het leven te maken', liet hij daarom op tv in ontvangst nemen door zijn fans Stien en Dien.

Andere genomineerden
De overige genomineerde boeken voor de NS Publieksprijs van dit jaar zijn 'De heilige Rita' van Tommy Wieringa, 'Het beste wat we hebben' van Griet Op de Beeck, 'Nazomer' van Esther Verhoef en 'Stromboli' van Saskia Noort.

Alle auteurs werden al eens eerder genomineerd.

null Beeld .
Beeld .

Op woensdagavond 21 november wordt, eveneens in DWDD, bekend wie van de 6 genomineerden de titel Boek van het Jaar 2018 krijgt. Tot en met die dag kan er online door het publiek worden gestemd.

De winnaar ontvangt een sculptuur van Jeroen Henneman, 7500 euro en mag een jaar lang gratis eerste klas reizen met de trein.

Vorig jaar

In 2017 won 'De wereld volgens Gijp' van Michel van Egmond de NS Publieksprijs. Schrijver Geert Mak eindigde op de tweede plaats met zijn boek 'De levens van Jan Six'.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden