Tips

Hier moet je zijn tijdens ADE volgens Mirella Kroes

Nog geen idee welke van de meer dan 1000 feestjes je moet bezoeken tijdens Amsterdam Dance Event? Het Parool vraagt vijf dj’s waar zij zelf zouden gaan feesten. Vandaag: dj Mirella Kroes (36).

Jari Goedegebuure
Mirella Kroes draait tijdens ADE op vrijdag in de Melkweg. Beeld Marlous Dirks
Mirella Kroes draait tijdens ADE op vrijdag in de Melkweg.Beeld Marlous Dirks

Breakfast Club

“Beide dagen, zaterdag en zondag, zijn echt te gek. Op zaterdag draaien onder andere Peggy Gou en Ben UFO daar, maar ook het collectief Circle of Live. Vooral dat laatste wordt uniek: improvisatie is het thema tijdens een uren durende jamsessie. Bij zo’n experiment kunnen hele bijzondere dingen ontstaan. Op zondag draait Donato Dozzy vier uur lang, een held van mij. Breakfast Club is echt een grote snoepwinkel, zeker in Radion, waar je in de verschillende ruimtes echt op avontuur kunt gaan. De vibe is tijdens deze events trouwens ook altijd heel positief en uplifting.”
Zaterdag 19 oktober en zondag 20 oktober, 07.00-18.00 uur, Radion

Radio Radio

Radio Radio is ten eerste bij mij om de hoek, een kleine locatie waar maximaal 150 man in kan. Doordat het zo klein is, wordt een avond al snel intiem: dat zijn vaak de leukste feestjes. En dan is het ook nog eens ADE, waardoor er in de stad een bepaald sfeertje hangt. Alles en iedereen is net wat uitbundiger, je voelt dat het speciaal is. Vooral de avond van Dynamic Reflection en die van Marcel Dettmann worden vet, met onder andere Abstract Division, Matrixxman, Marcel Dettmann zelf en VRIL.
Donderdag 17 oktober, 13.00-17.00 uur en 22.00-06.00 uur, Radio Radio

Dave Clarke Presents in Melkweg

“Hier draai ik zelf, maar het gaat mij vooral om de andere artiesten. Met Dave Clarke, die de avond host, Anetha en Paula Temple wordt het echt een goede avond voor technoheads. De Melkweg trekt vaak ook een fijn, gevarieerd publiek, wat zorgt voor een speciale sfeer. Ook draait DVS1 – als ik hem hoor draaien, weet ik weer waarom ik zo van techno hou. Hij draait heel fysiek, met zoveel passie en bezieling. Hij voelt de muziek echt. En dat merk je in de zaal.”
Vrijdag 18 oktober, 21.00-08.00 uur, Melkweg

ADE Green

“Hier ga ik zeker naartoe. ADE Green is een conferentie over duurzaamheid en innovatie binnen de muziekindustrie, waar je een aantal panels en workshops kunt bijwonen. Daarvan vind ik Nature Needs Heroes heel interessant, met onder andere Heleen Blanken. Dit panel gaat over de relatie tussen mens en natuur, en hoe natuur als inspiratie kan dienen voor het creatieve proces, maar ook hoe de groene wereld kan zorgen voor een goede balans. Beide vind ik heel inspirerend.”
Vrijdag 18 oktober, 12.15 tot 13.00 uur, DeLaMar Theater

De School op zondag

“Dit is een weerzien van heel veel mensen uit de industrie die je niet wekelijks ziet. Iedereen is op zondag zo goed als klaar met al het werk en de meetings: tijd voor ontspanning dus. Dat zorgt voor een heel gezellig, los sfeertje. De School is dan ook een heerlijke plek om nog even door te raven. Er staan een aantal artiesten die ik heel vet vind, zoals CEM, Sandrien en Oceanic. Goede muziek, in een van de beste clubs ter wereld.”
Van vrijdag 18 oktober 23.00 uur t/m maandag 21 oktober 09.00 uur, De School

ADE-keuzestress? Dj’s tippen feestjes

Obscure house, DGTL en Richie Hawtin: lees hier de tips van Joris Voorn.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden