Hermitage vraagt publiek om financiële hulp

Museum de Hermitage in Amsterdam vreest eind van het jaar met een gat van ruim een miljoen euro te zitten als gevolg van de coronacrisis. Daarom gaat het aan het publiek, met name aan de vele bezoekers die in de loop der jaren zijn geweest, vragen om financiële steun.

ANP
Bezoekers bij de tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders in de Hermitage. Beeld EPA
Bezoekers bij de tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders in de Hermitage.Beeld EPA

Het museum, dat geen vaste collectie heeft en dat het moet hebben van het houden van exposities alleen, heeft nooit structurele subsidie gekregen.

Het museum aan de Amstel heeft het afgelopen jaar al volop bezuinigd en zelfs elf medewerkers moeten laten gaan. Het kon niet alleen amper bezoekers ontvangen, het kon ook geen zalen verhuren, iets dat een belangrijk aandeel in de inkomsten opleverde.

Tentoonstellingen

Als er nu geen geld komt, zullen er geen tentoonstellingen meer kunnen worden voorbereid en staat het museum in de komende jaren met lege handen tegenover het publiek.

De wervingscampagne Houd de Hermitage open begint donderdag. Om de campagne kracht bij te zetten organiseert het museum, samen met veel ‘ambassadeurs’ en andere betrokkenen, begin april de Week van de Hermitage, waarin extra aandacht wordt gevraagd voor deze actie.

Bezoekers bij de tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders in de Hermitage. Met ruim 250 objecten wordt een beeld geschetst van het negentiende-eeuwse verlangen naar de middeleeuwen.  Beeld ANP
Bezoekers bij de tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders in de Hermitage. Met ruim 250 objecten wordt een beeld geschetst van het negentiende-eeuwse verlangen naar de middeleeuwen.Beeld ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden