Heibel bij nieuwe moslimomroep

HILVERSUM - De Moslim Omroep Nederland (MON) is nog voordat de uitzendingen in september beginnen, in aanvaring gekomen met een deel van de achterban. Er wordt intern gemord over de omroepnaam OUMA en er is onenigheid over de benoeming van de interim-manager Maurice Koopman. Dit heeft voorzitter Radi Suudi van de MON woensdag gezegd naar aanleiding van berichtgeving in NRC Handelsblad.

De benoeming van Koopman stuit op verzet bij MON-partner Academica Islamica van Mohammed Cheppih, die de aanvraag voor zendtijd vorig jaar steunde. Volgens Suudi zijn er juist duidelijke afspraken gemaakt waarin is geregeld dat de islamitische organisaties zich niet inhoudelijk mogen bemoeien met benoemingen binnen de nieuwe omroep.

Suudi zegt ook ongelukkig te zijn met de gekozen omroepnaam OUMA, wat De Gemeenschap betekent en waarmee de omroep naar buiten treedt. ''Met lange tanden zijn we akkoord gegaan met de naam, nog voordat de zendtijd was toegewezen. We krijgen steeds meer negatieve reacties op de naam, die in het buitenland een fundamentalistische bijklank heeft. Als Cheppih besluit zich terug te trekken, dan zullen we de naam zeker in heroverweging nemen.'' (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden