PlusOnbewoond eiland

Harpiste Lavinia Meijer: ‘Het album van de Alabama Shakes is zo’n powerhouse aan grooves!’

Als harpiste Lavinia Meijer (1983), van wie net het album Are You Still Somewhere? is verschenen, naar een onbewoond eiland wordt verbannen, neemt zij deze vier platen mee. ‘Tibetaan Tenzin Choegyal zingt prachtig, met een indringende stem.’

Erik Voermans
null Beeld Robin de Puy
Beeld Robin de Puy

1. Philip Glass – The Last Dalai Lama?

“Philip organiseert elk jaar in het najaar in Californië een festival waar ik al een paar keer aan heb meegedaan. Ik heb daar de Tibetaan Tenzin Choegyal ontmoet, die meespeelde in een heel bijzonder arrangement van The Last Dalai Lama?. Hij zingt prachtig, met een indringende stem. Zijn broer speelt op een lange Tibetaanse hoorn. Ik heb dierbare herinneringen aan die samenwerking.”

2. Basia Bulat – The Garden

“Basia is een Canadese volkszangeres, met een prachtige stem, zo mooi, zo troostrijk ook. Ik heb haar leren kennen op het eerste jaarlijkse benefietconcert in Carnegie Hall. Daar heb ik ook Patti Smith, Laurie Anderson en Iggy Pop ontmoet. Philip Glass kwam met de suggestie dat ik met Basia zou spelen.”

3. Alabama Shakes – Boys & Girls

“Dit is zo’n powerhouse aan grooves! En het zit ook zo goed in elkaar. De zangeres, Brittany Howard, heeft me gevraagd op haar nieuwe album te spelen. Dat was een geweldige ervaring. Boys & Girls is een peptalkalbum voor Brittany zelf. Er spreekt veel hoop uit en ook een sterke overlevingskracht. Meteen het eerste nummer, Hold On, raakt je echt.”

4. Youn Sun Nah – Lento

“Een Koreaanse zangeres, die net als Norah Jones een heel eigen klank heeft gevonden. Ze durft heel veel met haar stem. Op dit album staat het volksliedje Arirang, dat iedere Koreaan kent, zowel in Noord als in Zuid. Het is een lied van verbroedering, vol hoop en verlangen naar een betere toekomst. Het wordt veel op ceremonies gespeeld en raakt de Koreaanse ziel diep.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden