Gratis iPod of laptop bij uitvaartverzekering

De waarde van de cadeaus is afhankelijk van het verzekerde kapitaal. Een gezin van vier personen, dat zich verzekert voor een uitgebreide begrafenis in een luxe kist en een koffietafel (foto) na afloop, kan een cadeau ter waarde van 250 euro tegemoet zien. Foto GPD Beeld
De waarde van de cadeaus is afhankelijk van het verzekerde kapitaal. Een gezin van vier personen, dat zich verzekert voor een uitgebreide begrafenis in een luxe kist en een koffietafel (foto) na afloop, kan een cadeau ter waarde van 250 euro tegemoet zien. Foto GPD

EINDHOVEN - Een laptop, iPod of sapcentrifuge; wie een uitvaartverzekering afsluit kan kiezen uit een keur aan cadeaus. Zo levert een verzekering bij Dela of Monuta, via een tussenpersoon, al snel een Nintendo Wii-spelcomputer of een TomTom op. Zelfs de sites 'gratisnintendo.nl' en 'gratistomtom.nl' zijn gelinkt aan uitvaartverzekeringen.

Uitvaartverzekeraar Dela distantieert zich overigens van de cadeau-acties. ''Hoewel het wel om onze producten gaat, is dit een initiatief van assurantietussenpersonen", verklaart Martin Kersbergen van Dela. Hij laat in het midden of het wel gepast is mensen met geschenken over te halen een overlijdensverzekering af te sluiten.

Dela eist wel van de tussenpersonen dat het op de sites duidelijk is dat de actie niet van de verzekeraar zelf afkomstig is, en gaat dit op korte termijn onderzoeken. ''Als blijkt dat zij zich niet gedragen zoals wij dat graag zouden zien, dan spreken we ze daar op aan. In het ergste geval beëindigen we de relatie", zegt Kersbergen.

Anne Slagter van Topuitvaartverzekering.nl is een van de aanbieders van de cadeaus bij de uitvaartpolissen. ''We krijgen zo vaak te horen dat wij als intermediair te veel verdienen aan het afsluiten van polissen. Geven we een cadeautje weg, is het weer niet goed. Ik zie het probleem niet, waarom zou je bij een uitvaartverzekering geen presentje mogen geven? Bij een keuken krijg je toch je soms toch ook een LCD-televisie?"

De waarde van de cadeaus is afhankelijk van het verzekerde kapitaal. Een gezin van vier personen, dat zich verzekert voor een uitgebreide begrafenis in een luxe kist en een koffietafel na afloop, kan een cadeau ter waarde van 250 euro tegemoet zien, berekent Slagter. ''Maar iemand die kiest voor de dekking van bijvoorbeeld een simpele crematie, zonder rouwadvertentie en zonder sierurn, kunnen we echt geen Nintendo Wii geven. Die krijgt een cadeaubon van vijftig euro voor Wehkamp."

Ook Uitvaartanalist.com biedt nieuwe verzekerden presentjes. De site vergelijkt de tarieven, polissen en dienstverlening van diverse aanbieders van uitvaartverzekeringen. Desgewenst kunnen mensen een verzekering afsluiten, zegt Kees Boonstra van deze site. ''Omdat we alles via de telefoon doen, besparen we kosten. Eèn procent van het verzekerde kapitaal gaat terug naar de verzekerde in de vorm van een cadeautje. Bij de uitvaartanalist kan dat variëren van een hotelbon en een sapcentrifuge tot een digitale camera of een laptop." (GPD)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden