Giel Beelen stopt niet met ochtendshow, maar start talentenjacht

Er is geen sprake van dat Giel Beelen stopt met zijn ochtendshow. Dat zei de 3FM-presentator maandag in zijn uitzending na verwarring over een tweet waarin hij een carrièreswitch lijkt aan te kondigen. Hij komt wel met een nieuwe talentenjacht, op internet.

Beelen poseert op de rode loper voorafgaand aan de uitreiking van de Buma Awards Beeld anp
Beelen poseert op de rode loper voorafgaand aan de uitreiking van de Buma AwardsBeeld anp

'Ik heb voor veel oproer gezorgd door te twitteren dat ik iets anders ga doen. Het is ook echt heel leuk nieuws. Heel veel mensen zijn blij, omdat ze denken dat ik zou stoppen met de ochtendshow. Nou laat ik die angel eruit halen: no way, José," zei hij in het begin van de uitzending.

"Eindelijk mag en kan t hoge woord eruit morgenochtend. Ja ik ga iets anders doen," twitterde Giel zondag. Dat zorgde voor veel rumoer over het stoppen van zijn ochtendradioshow.

Maandag zei hij dat hij 'met liefde' nog heel lang 's ochtends op de radio blijft. In de loop van de uitzending maakte Giel bekend wat hij wel bedoelde. Hij komt met een nieuwe talentenjacht, op internet.

Jong en oud kunnen filmpjes van hun eigen liedjes naar hem sturen en die zet hij op een YouTube-kanaal. Uiteindelijk komt daar een selectie van elf liedjes uit. Het is volgens hem de allereerste Nederlandse online talentenjacht.

Mensen kunnen hun zelfgeschreven liedjes insturen en dat mogen alle genres zijn. Medio april worden er daaruit honderd geselecteerd die naar de 'Challenges' gaan: een nieuwe song schrijven. Likes en viewtime op internet bepalen wie daaruit verder gaat. Het selecte elftal dat overblijft, krijgt coaching.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden