Han Lips kijkt tv

Gelukkig: goed nieuws bij Floortje Dessing na Getafe-Ajax

Han Lips schrijft over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Floortje terug naar het einde van de wereld.

Han Lips
Floortje terug naar het einde van de wereld, NPO 1. Beeld -
Floortje terug naar het einde van de wereld, NPO 1.Beeld -

Na Getafe-Ajax wilde Lips ook wel vluchten naar het einde van de wereld. Maar de plicht riep, dus schakelde hij over naar NPO 1 voor Floortje terug naar het einde van de wereld. Floortje Dessing – door mevrouw Lips consequent ‘Floortje Dressing’ genoemd – was kennelijk door haar uithoeken van de wereld heen dus gaat ze doodleuk terug naar oude bekenden, om te zien hoe het nu met hen is. Een soort Ik Vertrek-reünie dus, maar dan op wereldschaal.

Allereerst ging Floortje terug naar Nepal waar ze in 2016 op bezoek was bij de Kopila Valleyschool van Maggie ­Doyne. Deze Amerikaanse trok zich ooit het lot van weeskinderen in Nepal aan. Ze zette met de Nepalees Top ­Malla het project BlinkNow op, dat gratis onderwijs en maal­tijden verzorgt voor de weeskinderen.

Een prachtproject natuurlijk, maar Maggie trok zich het lot van de vijftig kinderen zo aan dat ze in een depressie raakte toen haar jongste weeskind overleed. Drie jaar later was ze nog steeds in tranen als ze over deze Ravi vertelde. Ze moest destijds zelfs haar weeshuis drie maanden verlaten omdat ze het verdriet niet meer aankon.

En zie: in Californië ontmoette ze de man van haar leven die het zelfs geen probleem vond dat ze al vijftig kinderen had. Deze Jeremy gaf zijn baan in de reclame op, verhuisde naar Nepal, ze trouwden én inmiddels hebben ze samen een baby.

Zo werd het toch nog één grote goednieuwsshow na dat tragische intermezzo. Zeker toen ook nog de nieuwe school werd geopend: een duurzaam en klimaatneutraal project, gebouwd met dank aan Nederlandse donaties.

Lips zou normaal een beetje weeïg worden van zoveel goede bedoelingen maar hij kon na Getafe-Ajax wel wat goed nieuws gebruiken.

Reageren? hanlips@parool.nl.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden