GeenStijl helemaal in handen van TMG

AMSTERDAM - De website GeenStijl is volledig overgenomen door de Telegraaf Media Group (TMG). Volgens hoofdredacteur Dominique Weesie is de site voor een 'goede prijs' verkocht.

De Telegraaf Media Group bezat al sinds maart 2006 een belang van veertig procent in de populaire website. Bij de verkoop van dat aandeel kreeg De Telegraaf een optie op volledige koop. Die is nu gebruikt.

Bij de publicatie van de halfjaarcijfers, afgelopen vrijdag, is niet bekend gemaakt wat TMG voor GeenStijl heeft betaald. Voor de veertig procent zou destijds ongeveer 2,5 miljoen euro zijn betaald.

Toen GeenStijl gedeeltelijk eigendom werd van De Telegraaf, benadrukte de redactie van het weblog dat de onafhankelijkheid gegarandeerd was. Ook na de totale overname zou dat het geval zijn. Hoofdredacteur Weesie liet in De Volkskrant weten dat de raad van bestuur van de TMG 'geregeld' mailtjes stuurt waarin wordt gevraagd 'vooral door te gaan met het schoppen tegen heilige huisjes van De Telegraaf, zoals het koningshuis'.

Met de overname van GeenStijl is Telegraaf Media Group ook eigenaar geworden van de filmpjessite Dumpert.nl.

Hoe groot de omzet- en winstbijdrage van Nieuwsmedia - de uitgever van GeenStijl - is, is niet bekend. Een indicatie vormt het omzetcijfer van alle internetactiviteiten van Telegraaf Digitale Media Nederland. De omzet in de eerste zes maanden van het jaar groeide van 14,3 miljoen euro vorig jaar naar 17,1 miljoen dit jaar. De omzet bedroeg over 2007 38,5 miljoen euro, in 2006 was die 34,3 miljoen. (HET PAROOL)

undefined

Met de overname van GeenStijl is Telegraaf Media Group ook eigenaar geworden van de filmpjessite Dumpert.nl. Foto ANP/Koen van Weel Beeld
Met de overname van GeenStijl is Telegraaf Media Group ook eigenaar geworden van de filmpjessite Dumpert.nl. Foto ANP/Koen van Weel
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden