'Geen hoge hekken om het Mediapark'

"We gaan geen hoge hekken om het Mediapark zetten," zegt burgemeester van Hilversum Pieter Broertjes, over de gijzeling van een vrouw donderdagmorgen op het Mediapark.

ANP
Een 33-jarige man gijzelde donderdagmorgen een NPO-medewerkster op het Mediapark Beeld anp
Een 33-jarige man gijzelde donderdagmorgen een NPO-medewerkster op het MediaparkBeeld anp

"Zoiets is na de moord op Pim Fortuyn geprobeerd en dat is heel slecht bevallen. De op het park gevestigde bedrijven met hun 6000 werknemers willen dat niet nog eens. We moeten accepteren dat er af en toe iemand op het terrein kan komen die daar niet thuishoort. En heel goed en vaak oefenen hoe er dan gereageerd dient te worden," aldus Broertjes.

"Iedereen heeft gereageerd zoals eindeloos is geoefend. Ik heb tot nu toe geen foutje kunnen ontdekken. Wat dat betreft: chapeau.'' Rond 9.15 werd de gijzelnemer gearresteerd.

NOS-journaal
Nadat in 2015 een man op de redactie van het NOS-Journaal wist te komen, zijn de beveiligingsmaatregelen aangescherpt volgens de burgemeester. Er kwamen extra bewakingscamera's. Er is afgesproken dat er meteen alarm wordt geslagen als er iets niet pluis is en dat daar een onmiddellijke reactie op volgt. "De politie was er binnen twee minuten, kort daarna was er een arrestatieteam. Precies zoals het hoort te gaan.''

Broertjes: "Het Mediapark is een kwetsbare plek. Het heeft aantrekkingskracht op verwarde personen die graag op televisie willen komen. Je kunt niet elk risico wegbeveiligen. Je kunt je wel zo goed mogelijk voorbereiden. En daar zijn we veel en vaak mee bezig.''

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden