Wie is de Mol?

Geef die Jan en Olcay a.u.b. een car-aoke-programma

Elke week probeert Het Parool je op het spoor naar de Mol te zetten. Dit is de nabeschouwing van aflevering 8, en zeker niet spoilervrij.

Rob van Leeuwen
Olcay Gulsen doet Thriller na Beeld Wie is de Mol?
Olcay Gulsen doet Thriller naBeeld Wie is de Mol?

Natuurlijk, Wie is de Mol? is voornamelijk een enerverende puzzel waarbij je elke keer weer op het verkeerde been wordt gezet - al dan niet omdat je steeds hints denkt te zien die achteraf helemaal niet zo zinvol blijken.

Maar wat is het programma zonder de karakters?

De deelnemende BN'ers zijn natuurlijk vaak al gewend om in de spotlights te staan, maar tijdens Wie is de Mol? blijkt dat sommige BN'ers net wat beter uit de verf komen als kandidaat.

Niemand die bijvoorbeeld de sneer van Sanne (Wallis de Vries) is vergeten, en zelfs twee jaar na dato heeft iedereen het nog over de 'etherdiscipline' van de Amsterdamse politiewoordvoerder Ellie Lust.

Smaakmakers
Komende week is de eerste aflevering van Ellie op Patrouille, een heus eigen programma waarin de woordvoerder een inkijkje geeft in buitenlandse politiekorpsen. Zo zie je maar waar een optreden in Wie is de Mol? je kan brengen.

Dit seizoen heten de smaakmakers Jan Versteegh en Olcay Gulsen. Wat een onnavolgbaar team is dat. Nooit zitten ze verlegen om een goede quote, altijd spelen ze het spel vol overgave en overduidelijk hebben ze een prima klik.

Geef dat stel een televisieprogramma. En laat de car-aoke dan a.u.b. onderdeel zijn van dat format.

Was er ooit een opdracht in Wie is de Mol? die grappiger uitpakte?

I rip your picture
De kandidaten worden ieder in een auto geplaatst, waarna brandweerspuiten zorgen voor een regendouche. En vervolgens moeten de kandidaten liedjes uitbeelden voor de kandidaat die in de auto tegenover ze zit, terwijl de ruitenwisser op volle snelheid staat.

"Art, waar is mijn wetsuit, wat bedoel je karaoke?" zo sputtert Olcay nog tegen, maar al snel probeert ze te raden welke nummers worden uitgebeeld door een bekkentrekkende Jan.

Een voor een raadt ze goed.

"I rip your picture!" zo klinkt het, als Jan een scheurbeweging maakt.

Nou ja, bijna goed dus. (Ik Verscheurde Je Foto, natuurlijk).

Daarna volgen 'Help' van The Beatles en 'Happy' van Pharrell Williams. "Dit is gewoon een speeltuin," zegt Jan.

Als Olcay het nummer 'Thriller' moet nadoen, begint ze eerst te schreeuwen, maar besluit ze vervolgens haar kruis te grijpen en op en neer gaande bewegingen te maken. Jan, vol verbazing: "Ik zie uiteindelijk haar derrière verschijnen."

Ruben
En toch wordt het nummer geraden door Jan, omdat Olcay de briljante ingeving krijgt om met haar vingers de moonwalk na te doen op het dashboard.

"Jaaaa! Die vrouw is geweldig," zegt Jan.

"Deze opdracht had van mij nog uren mogen duren," besluit Olcay, en daar zijn we het zeker mee eens.

Je zou door al die lol haast vergeten dat er nog een puzzel moet worden opgelost, al denken de kandidaten zelf de oplossing al te weten. Zowel Jan, Olcay als Simone zeggen vol op Ruben te zitten, en ook nadat ze een rood scherm heeft gekregen blijft Simone overtuigd van haar mol.

Is de mol dus al gevonden? Geen idee, maar het is in ieder geval fijn dat we nog wat langer mogen genieten van Jan en Olcay.

Maar wie is dan de Mol?

Misschien is het beter om voorlopig geen adviezen aan te nemen van iemand die tot voor kort last had van een behoorlijke tunnelvisie.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden