Folia en Havana fuseren

Havana en Folia fuseren.

AMSTERDAM - Folia zal na de zomer fuseren met Havana. Daarmee wordt het weekblad van de Universiteit van Amsterdam na 65 jaar ook het blad van de Hogeschool van Amsterdam.

Nu is Havana nog het weekblad voor de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Het nieuwe blad zal waarschijnlijk Folia heten, 'maar misschien met een toevoeging,' zegt Jim Jansen, nu nog hoofdredacteur van beide titels en straks hoofdredacteur van het nieuwe blad. Een projectgroep van Folia- en Havana-medewerkers is momenteel bezig met de ontwikkeling van het juiste format voor het nieuwe blad, dat volgens Jansen zijn onafhankelijkheid zal behouden.

Het nieuwe blad zal veel meer worden dan een blad alleen, zegt Jansen. ''Folia wordt een platform voor het hele hoger onderwijs in Amsterdam. Het nieuwe blad zal niet een optelsom zijn van beide oude bladen. Alles wat we nu hebben, gooien we weg en we beginnen helemaal opnieuw. Alleen een blad en een website is niet meer van deze tijd. Folia moet een ontmoetingsplaats worden voor iedereen die is geïnteresseerd in studenten, wetenschap, onderwijs en Amsterdam, inclusief social media, podcasting, radio en televisie.''

Ook zal het blad stukken publiceren met onderwerpen van buiten de UvA en HvA. ''Om te beginnen hopen we dat het nieuwe blad ook gedistribueerd wordt op hogeschool InHolland en de VU, maar ook bij Nemo of De Balie. We willen interessant zijn voor iedereen die is geïnteresseerd in wetenschap en studeren in Amsterdam.''

Het nieuwe blad moet een luxe uitstraling hebben en zal wekelijks verschijnen met 40 à 48 pagina's en daarnaast vier specials per jaar uitbrengen. Zakelijk leider van het nieuwe blad wordt Paul van de Water, de oud-hoofdredacteur van Havana. Waar de redactie wordt gevestigd, is nog niet bekend.

De eerste editie van het nieuwe blad verschijnt op 7 september. (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden