Nieuws

Festivalorganisator ID&T komt in Britse handen

Festivalorganisator ID&T, bekend van festivals zoals Awakenings en Mysteryland, is verkocht aan de Britse branchegenoot Superstruct Entertainment.

ANP/Parool
Bezoekers tijdens Mysteryland 2017 op het Floriadeterrein bij Haarlemmermeer.  Beeld Joris Van Gennip
Bezoekers tijdens Mysteryland 2017 op het Floriadeterrein bij Haarlemmermeer.Beeld Joris Van Gennip

“Met deze deal hebben we het bedrijf in veilige haven geloodst,” zegt topman Ritty van Straalen over de overname.

Door de coronacrisis lag de evenementensector, waaronder ook festivals vallen, afgelopen zomer vrijwel volledig stil. Ook ID&T kwam daardoor in zwaar weer. Vorig jaar september maakte de festivalorganisator bekend zo’n 40 procent van de banen te moeten schrappen als gevolg van de coronacrisis. Het bedrijf kreeg 8 miljoen euro noodfinanciering van de Rabobank en 8 miljoen euro van de aandeelhouders.

“Zelfs de werknemers hebben afgezien van een stuk salaris en vakantiegeld en hebben dat omgezet in een lening van ruim 3 miljoen euro. Al die bedragen kunnen nu worden afgelost,” aldus Van Straalen. Ook de coronasteun die ID&T dit jaar heeft ontvangen van de overheid wordt terugbetaald.

150 tot 200 miljoen dollar

Woensdag werd nog bekend dat ID&T samen met organisatie Unmute Us, Apenkooi Events en Mojo de overheid voor de rechter sleept. Ze zijn het niet eens met het besluit van het kabinet om bij evenementen zonder vaste zitplaatsen binnen maar 75 procent van de bezoekerscapaciteit toe te laten en om de sluitingstijd van clubs op middernacht te houden. ID&T spande eerder dit jaar namens de branche al een kort geding aan tegen de Staat, maar trok dat later weer in.

Superstruct organiseert onder meer grote festivals zoals Sziget in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Eerder dit jaar werd ook het motorcross- en muziekfestival de Zwarte Cross ingelijfd bij het bedrijf. Het Financieele Dagblad schat de overnamesom van ID&T tussen de 150 en 200 miljoen dollar.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden