Kunsttips

Expo afstudeerwerk van fotografiestudenten in De Melkweg

Elke dag is er veel cultureels te doen in de stad. Bent u er nog niet uit wat te doen? Het Parool zet een aantal tips voor u op een rijtje.

Het Parool
Push it to the limit Beeld
Push it to the limit

Push it to the Limit

In de Melkweg Expo toont een collectief van 32 afstuderende fotografiestudenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) werk. De tentoonstelling Push it to the Limit opent op donderdag 23 mei met een voorproef van hun afstudeerwerk en het publiek kan prints van het werk van het collectief kopen. Centraal in het werk staat de hervorming van de relatie tussen tekst en beeld.

Teksten, zoals project­omschrijvingen of muurteksten, nemen vaak een dominante rol in tijdens het ervaren van de foto. Tekst speelt volgens hen niet een passieve bijrol, de kijker wordt gedwongen te lezen. Het collectief van KABK wil onder andere daarom meer afstand creëren tussen beeld en tekst. Internationale en Nederlandse studenten doen mee aan de tentoonstelling, zoals Hein Budding, Sophie Daalman, Tibor Dieters, Caspar von Eugen, Sanne Gielens, Loretta Mulders en Trees Heil. Push it to the limit is te zien tot en met 26 mei.

Queercore Beeld Daniel Nicoletta
QueercoreBeeld Daniel Nicoletta

Queercore

Het Compagnietheater presenteert op 21 mei de documentaire Queercore: how to punk a revolution? Regisseur Yony Leyser bekijkt hoe de beweging queercore uit de jaren zeventig zijn oorsprong vindt in de punk. Daarnaast is er onder andere een panelgesprek geleid door journalist Aynouk Tan en een performance van artiest Reindier. 20.00 uur.

Artis-Academie Beeld The Last Male on Earth
Artis-AcademieBeeld The Last Male on Earth

Artis-Academie

Woensdagavond 22 mei is er een Artis Academie over het verdwijnen van de biodiversiteit. Filosoof René ten Bos is te gast en bespreekt zijn boek Extinctie. Daarnaast wordt de documentaire The Last Male on Earth vertoond, over de laatste mannelijke witte noordelijke neushoorn, die in 2018 overleed. Aanvang 20.00 uur.

Gundermann Beeld
Gundermann

Deutsches Kino

Elke maand op een dinsdagavond vertoont Het Ketelhuis niet eerder vertoonde Duitse films. Op 21 mei om 19.00 uur presenteert het filmhuis Gundermann, een film geregisseerd door Andreas Dresen die al verschillende Duitse Filmprijzen won. Dresen is ook aanwezig voor een Q&A na afloop.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden