PlusTheater

Een Leven Lang Seks is plezierig, maar biedt weinig diepgang

Joukje Akveld

Een leven lang seks is een collagevoorstelling die belicht hoe mannen seks beleven. Het levert een plezierig uurtje ­theater op, maar diepere inzichten ontbreken.

Een leven lang seks is een collagevoorstelling die belicht hoe mannen seks beleven. Beeld Shutterstock
Een leven lang seks is een collagevoorstelling die belicht hoe mannen seks beleven.Beeld Shutterstock

“Er zijn jongens die, terwijl ze in een steegje afgetrokken worden door een meisje, hun telefoon opnemen omdat het meisje dat belt het meisje is waar ze liever door afgetrokken zouden worden, en zich daar geen moment voor schamen.”

Minne Koole (1993) zegt het met de twinkelende bravoure van de jeugd. Daartegenover staat de weemoedige gelatenheid van Chiem Vreeken (1987): “Er zijn mannen die meer nachten alleen hebben geslapen dan samen. Ook al lag er iemand naast ze in bed.”

Tussen hen beweegt Justus van Dillen (1985) charmant als de niet meer zo jonge, maar ook nog niet oude man. “Er zijn mannen die een waterijsje in hun borsthaar laten smelten omdat ze daar opgewonden van raken.”

Een leven lang seks is een collagevoorstelling die belicht hoe mannen seks beleven. Daarvoor interviewden schrijver Sanne Schuhmacher en regisseur Wieke ten Cate ‘ervaringsdeskundigen’ die hun intieme gedachten met hen deelden. Het resultaat is een bont boeket van fraaie zinnetjes en soms humoristische bekentenissen. In een barok decor jongleren de drie acteurs er vaardig mee.

Het levert een plezierig uurtje ­theater op, maar diepere inzichten ontbreken. Dat komt door de lichtvoetige tekst die ondanks persoonlijke confessies nergens schuurt, maar ook door de casting. Hoe prettig het ook is naar deze goed acterende ­mannen te kijken, voor het brede spectrum aan ervaringen dat ze ­moeten vertolken, liggen hun leeftijd en spel te zeer op één lijn. Interessanter was het geweest als drie verschillende generaties de tekst met hun fysiek ook op non-verbale wijze onder spanning hadden kunnen ­zetten.

Theater

Een leven lang seks
Door Sanne Schuhmacher (tekst) en Wieke ten Cate (regie)
Gezien 18/1 Bellevue
Te zien t/m 8/2 Bellevue

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden