Duitse topkok Tim Raue kookt dit weekend in het Rijksmuseum

Topkok Tim Raue kookt op 18, 19 en 20 maart in het Rijksmuseum. Het restaurant van Raue in het Berlijnse Kreuzberg heeft twee Michelinsterren.

Het Rijksmuseum nodigt een paar keer per jaar een bijzondere gastchef uit.Beeld Het Rijksmuseum

De topchef werd vorig jaar door de restaurantgids Gault&Millau voor de tweede keer uitgeroepen tot beste kok van Berlijn.

Sinds de opening van het museumrestaurant RIJKS® in november 2014, verwelkomde het regelmatig internationaal vermaarde gastkoks.

Over Raue schrijft het Rijksmuseum: "Hij staat met zijn geniale koppeling van Japanse productperfectie, Thaise aromatiek en Chinese keukenfilosofie bekend om zijn gezonde en energierijke gerechten. Daarin gelden als hoogtepunt zijn verfijnde klassiekers als Peking eend en Dongpo speenvarken."

De succesvolle Duitse chefBeeld Het Rijksmuseum
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden