Drive-in bioscoop op de NDSM-werf

Elke dag is er veel cultureels te doen in de stad. Bent u er nog niet uit wat te doen? Het Parool zet een aantal tips voor u op een rijtje.

Het Parool
null Beeld

Driving North

Aankomend weekend is het weer mogelijk op de NDSM-werf films te kijken vanuit de auto. Op 10 oktober draait Leaving Las Vegas, 11 oktober La Holandesa en op 12 oktober Baby Driver. Vanaf 17.00 uur zijn de parkeerplaats en de bar geopend, de films beginnen om 20.30 uur. Een kaartje voor een auto inclusief inzittenden kost 31,50 euro.

Read my world Marokko

null Beeld Jan Boeve
Beeld Jan Boeve

Het Amsterdamse Internationale Literatuur­festival Read My World staat van 10 t/m 12 oktober in het teken van Marokko. Zo’n zestig schrijvers, journalisten en kunstenaars van Marokkaanse of Nederlandse afkomst treden op in de Tolhuistuin. Op donderdag, de vooravond van het festival, begint om 20.00 uur de preview met drie vrouwelijke schrijvers die thema’s behandelen als seksualiteit en het vrouwelijk lichaam. De rest van het weekend zijn schrijvers te horen, onder wie Bahaa Trabelsi, Moha Souag en Sanaa El Aji. Vrijdag begint om 20.30 uur het berberbibliotheekbal. Liefhebbers lezen een stuk voor uit hun favoriete berberbibliotheekboek en de dj zorgt voor een dansfeestje. Tijdens de Gesluierde Monologen wordt gesproken over seksualiteit en intimiteit voor Marokkaanse vrouwen. Zaterdag is vanaf 22.00 uur de afsluiting rond een kampvuur in de tuin. Dagkaarten variëren van 15 tot 20 euro, een passe-partout kost 30 euro.

Wij mannen

null Beeld

Wat betekent mannelijkheid tegenwoordig? Op zoek naar het antwoord spraken Stijn Schenk (Real Comics) en Rikkert van Huisstede (Boys won’t be Boys) met Amsterdamse mannen over kwetsbaarheid en seksualiteit. Hun verhalen vormen 10 oktober om 20.00 uur in CC Amstel een avondvullend programma voor alle genders.

Driving North

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden