Update

Dries Roelvink heeft zijn Koningslied al klaar

Op 30 april is het de bedoeling dat heel Nederland gezamenlijk het officiële Koningslied zingt. Dries Roelvink kon daar echter niet op wachten en heeft een eigen versie van het lied uitgebracht. Dries was ervan overtuigd dat zijn versie de echte zou worden, maar is daar niet meer zo zeker van sinds het Nationaal Comité zijn plannen bekendmaakte.

Redactie

In het lied noemt de zanger prins Willem Alexander de 'grote leider van het volk' en 'onze held'. Opvallend is dat hij de toekomstige koning met 'je' en 'jij' aanspreekt. Voorbeelden daarvan zijn: 'Koning van Oranje, dat is wat jij nu bent' en 'hart en ziel van Nederland, het land dat jou bemint'.

De volkszanger toog onlangs al naar de Amsterdamse Dam om de videoclip van zijn Koningslied op te nemen. Die beelden worden afgewisseld met beelden van Willem-Alexander en Máxima door de jaren heen.

Het échte Koningslied
Na de 'overweldigende reacties' was de altijd optimistische Dries er zeker van dat zijn versie van het Koningslied de échte zou worden. Op 30 april is het de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd hetzelfde lied zingen, spelen of erop gaan dansen. Dit gebeurt onder aansturing van één dirigent.

Het Nationaal Comité dat de feestelijkheden rond de inhuldiging van koning Willem-Alexander in goede banen moet leiden, gooide roet in het eten van Roelvink. Voorzitter Hans Wijers liet maandag weten artiesten te zoeken om het Koningslied te componeren. 'Daar schrok ik wel een beetje van', reageert een wat teleurgestelde Dries. 'Nu kan iedereen nog een lied gaan maken.'

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden