Plus

Drake krijgt de rekening gepresenteerd in Ziggo Dome

Rapper Drake kreeg maandagavond in de Ziggo Dome de rekening voor het vele afzeggen van zijn concerten gepresenteerd. De show van de hitmaker liep maar halfvol.

Drake in de Ziggo Dome Beeld Mojo
Drake in de Ziggo DomeBeeld Mojo

Hij applaudisseerde voor het publiek, repte van 'één grote familie hier vanavond' en vertelde omstandig dat hij zo ontzettend naar zijn Amsterdamse concerten had uitgekeken. Rapper Drake bleek maandagavond in de Ziggo Dome opvallend gemotiveerd en dankbaar.

Misschien was hij gealarmeerd door de magere opkomst. De zaal was amper halfvol gelopen. Voor het concert van dinsdag wordt ongeveer dezelfde belangstelling verwacht. En dat is een wel heel grote terugval voor de hitartiest die in 2017 dezelfde zaal nog vier keer bijna helemaal vol kreeg.

Twijfels
Het kan amper anders of zijn publiek heeft inmiddels zijn twijfels bij de betrouwbaarheid van Drakes agenda en horloge en is niet overtuigd dat het kopen van een kaartje ook daadwerkelijk tot een concert op die datum leidt.

Drie concerten had Drake voor deze maand aangekondigd in de Ziggo Dome. Ze gingen geen van alle op de geplande datum door. Twee werden er naar voren gehaald, eentje ging er niet door. Het paste bij de reputatie die hij twee jaar terug eigenhandig smeedde. Toen zou zijn Europese tournee in dezelfde zaal in première gaan. Tot twee keer toe stelde hij die eerste show uit. Het leidde tot een reeks aan verschuivingen, die vooral bij internationale - en voor niets naar Amsterdam afgereisde - grote teleurstelling veroorzaakte. Een van de vier concerten werd, tot overmaat van ramp, na twee keer uitstel op het laatste moment afgelast wegens ziekte.

De streamingkoning had, kortom, wat goed te maken. Zeker omdat zijn show van twee jaar terug nogal vreugdeloos oogde. Dat was dit keer anders. Drake (32) leunde weliswaar op de autotune op zijn microfoon, maar liet playbacken dit keer achterwege.

Hij toonde zich - geheel alleen op een gigantisch podium midden in de zaal - een energieke publieksmenner die zich het vuur uit de schoenen liep om zoveel mogelijk van zijn hitmateriaal in de show te proppen. Daarvoor bleek het helaas wel nodig nagenoeg elke song in te korten.

Topveld
Dezelfde doctrine had hij zijn gastartiesten opgelegd. Een Nederlands topveld was het dat halverwege aantrad: Ronnie Flex, Boef en Bizzey. Een aardige investering zou je denken, zeker voor de twee minuten die ze per persoon de tijd kregen om enkele hitflarden te rappen.

In de Ziggo Dome - waar blowen ruimhartig bleek te worden toegestaan - werd het enthousiasme er niet veel minder om. Het is ook geen geringe prestatie die Drake levert: hij is zowel een zwoele R&B-zanger als een verdienstelijk rapper. Door beide kwaliteiten breed in te zetten bleef zijn show afwisselend. Maar uiteindelijk bleek de razendsnelle revue ook te vluchtig om echt te raken.

Drakes werklust was hartverwarmend en zijn visuele vuurwerk (drones met lichtjes, een zwevende sportauto) maakte indruk, maar het was simpelweg ontoereikend om het concert boven de middelmaat uit te tillen.

null Beeld Mojo
Beeld Mojo
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden