Doek valt voor literair tijdschrift 'Bunker Hill'

AMSTERDAM - Het literair tijdschrift Bunker Hill, dat zich voornamelijk richt op buitenlandse literatuur, houdt op te bestaan. Het dubbelnummer 43/44 wordt de laatste aflevering van het blad dat in 1997 werd opgericht.

Bunker Hill is een literair tijdschrift dat viermaal per jaar verschijnt, en waarin de nadruk ligt op jong Nederlands talent en bijzonder buitenlands werk. Het werd in 1997 opgericht door Jasper Henderson, Daphne de Heer, Lolies van Grunsven, Menno Hartman en Machiel Bosman.

Voor de stopzetting is geen reden gegeven. In juli verscheen nog een jubileumnummer van Bunker Hill, dat wordt uitgegeven door Thomas Rap. Het laatste nummer is opgebouwd rondom het thema 'pulpfictie'. Het tijdschrift wordt nog wel officieel gepresenteerd. Dat gebeurt op een speciale afscheidsavond in het Amsterdamse Perdu.

Tot de redactie behoorden onder anderen Bezige Bij-redacteur en dichter Alfred Schaffer, journalist en Het Parool-medewerker Dirk Jan Arensman, schrijver Vincent Overeem en Victor Schiferli. Het blad zou een zeer beperkt aantal abonnees hebben. De website ligt al stil.
In Vlaanderen geeft binnenkort het literaire tijdschrift Gierik & Nieuw Vlaams Tijdschrift er ook de brui aan.

Het vijfentwintigjarige blad krijgt al geruime tijd geen subsidie meer van het Vlaams Fonds voor de Letteren. Het fonds vindt de kwaliteit van het blad te wisselend. Onlangs verscheen nog een nummer over de wisselwerking tussen journalistiek en literatuur. Onder de titel (Journalisten als) reporters van fictie werd aan journalisten gevraagd een fictieverhaal af te leveren. Dat nummer bevatte stukken van onder anderen Christiaan Weijts en Bob van Laerhoven, en Geert Stadeus. (HET PAROOL)

www.bunkerhill.nl

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden