PlusNieuws

Dit zijn de winnaars van de publieksprijzen Kinderjury 2022 voor kinderboeken

Rutger Vink (alias Furtjuh) en Thomas van Grinsven (Gewoon Thomas) hebben met hun boek De magische halsband de Kinderjury 2022 gewonnen in de categorie 6 t/m 9 jaar. Bij 10 t/m 12 jaar ging de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken naar Kevin Hassing met Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de kraken .

Marjolijn de Cocq
Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken van Kevin Hassing is een opnieuw door Linde Faas geïllustreerde vervolg op Mus & kapitein Kwaadbaard en de 5 slangen. Beeld
Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken van Kevin Hassing is een opnieuw door Linde Faas geïllustreerde vervolg op Mus & kapitein Kwaadbaard en de 5 slangen.

De prijzen werden uitgereikt door presentatoren Rachel Rosier (host Zapp) en Jasey Harders (tiktokker) op de eerste editie van Het Grote Kinderjury Feest in Utrecht. Tijdens de Stemweken stemden maar liefst 52.448 kinderen op hun favoriete boek van vorig jaar.

Rutger Vink (alias Furtjuh) en Thomas van Grinsven (Gewoon Thomas) hebben gezamenlijk meer dan 1,7 miljoen abonnees op hun YouTubekanalen en hun video’s zijn meer dan 350 miljoen keer bekeken. De magische halsband, uitgegeven door Kosmos, is het eerste deel van De avonturen van Rutger, Thomas en Paco. De twee jongens krijgen een pakket opgestuurd met cadeautjes voor hun hond Paco. Maar dan verdwijnt Paco en moeten ze een mysterie oplossen.

De magische halsband, uitgegeven door Kosmos, is het eerste deel van De avonturen van Rutger, Thomas en Paco. Beeld
De magische halsband, uitgegeven door Kosmos, is het eerste deel van De avonturen van Rutger, Thomas en Paco.

Piratenbende

Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken (Luitingh Sijthoff) van Kevin Hassing is een opnieuw door Linde Faas geïllustreerde vervolg op Mus & kapitein Kwaadbaard en de 5 slangen. Mus en kapitein Kwaadbaard hebben Zeeburgerdam bevrijd uit handen van een piratenbende en belanden in een nieuw avontuur. In het zeewater drijft venijn: een extreem gevaarlijk goedje dat afkomstig is van een gigantische octopus.

De Kinderjury, die sinds 1988 wordt uitgereikt, is onderdeel van de meerjarige alliantie die boekenorganisatie CPNB in december aanging met DPG Media, uitgever van onder meer Parool, Volkskrant, Trouw en AD, om het leesplezier onder jongeren te bevorderen. Daarvoor worden onder andere de succesvolle jeugdtitels Donald Duck, Tina en Zo zit dat! ingezet. Ook de Kinderboekenweek maakt deel uit van het partnerschap.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden