Dit zijn de nieuwe films van deze week

De recensenten van Het Parool bekeken alvast de nieuwe films die deze week in première gaan in Amsterdam. Met deze week Trumbo en Keeper, beiden kregen ze vier sterren.

Redactie
Keeper Beeld -
KeeperBeeld -

Keeper (****)

Verhalen over tienerouders zijn er genoeg, maar de emoties van de jonkies worden vaak niet serieus genomen. In Keeper wordt de tienerzwangerschap vanuit de ogen van de vader vertelt, zonder toegevoegde romantiek. Recensent Mike Peek: "Guillaume Senez doet twee dingen heel erg goed in Keeper. Hij vertelt een verhaal over tienerzwangerschap nu eens vanuit de toekomstige vader. En hij oordeelt niet, maar stelt de beleving van de pubers centraal."

Te zien in Filmhallen, Rialto

Keeper Beeld -
KeeperBeeld -

Trumbo (****)

Hollywood en de Amerikaanse politiek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, zo loopt Hollary Clinton er de deur plat tijdens haar campagne en worden er eindeloos films gemaakt over de politiek en verkiezingen. Nu is daar Trumbo, over de heksenjacht tegen communistische uitingen in de jaren 50. Volgens recensent Bart van der Put zet de film aan tot nadenken: "Over het spanningsveld tussen cultuur en politiek, en over vrijheid en verbod. En niet alleen in een Amerikaans verleden, maar ook nu."

Te zien in City, Tuschinski, Cinecenter, Filmhallen

Trumbo Beeld -
TrumboBeeld -

A Bigger Splash (***)

Wanneer rockgodin Marianne Lane (Tilda Swinton) door stemproblemen een pauze moet nemen, gaat ze met haar jongere vriend naar het Italiaanse eiland Pantelleria. Maar wanneer haar producent en gewezen partner opduikt, wordt de lethargie verstoort. "A Bigger Splash blijft daardoor steken in poses, die weliswaar vermakelijk zijn, maar na zijn vorige film, Io Sono l'Amore, teleurstellen," vond recensent Bart van der Put.

Te zien in Cinecenter, City, Filmhallen, The Movies, Tuschinski

A Bigger Splash Beeld -
A Bigger SplashBeeld -

A Haunting History (***)

De documentaire over de ambitieuze Anuol, die na een studie rechten in Engeland terugkeert naar zijn geboorteland Soedan, gaat over het sneuvelen van grote idealen. Femke en Ilse van Velzen brengen Anuols strijd van dichtbij in beeld, en bekijken de wereld door zijn ogen. Dat is een sterke keuze: hoewel de documentaire in zijn vorm weinig verrassends brengt, is Anuol een bevlogen en inspirerend hoofdpersoon.

Te zien in Cinema De Balie

A Haunting History Beeld -
A Haunting HistoryBeeld -

The Prosecutor, The Defender, The Father and His Son (**)

Een vader wiens zoon wordt berecht in het Joegoslavië-tribunaal; een verhaal dat is gebasseerd op ware gebeurtenissen. Jammer genoeg wordt het uitleggerig vertelt en verandert het in een drammerig drama. Recensent Jan Pieter Ekker vond het wel een belangwekkende film, maar: "In The Prosecutor, The Defender, The Father and His Son wordt het ene op het andere morele dilemma wordt gestapeld."

Te zien in Eye, Ketelhuis

Meer recensies lezen? Hier vindt u ons archief.

null Beeld Carolina Romare
Beeld Carolina Romare


Meer recensies lezen? Hier vindt u onze database aan recensies.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden