Dit zijn de nieuwe films van deze week

De recensenten van Het Parool bekeken alvast de nieuwe films die deze week in première gaan in Amsterdam. Deze week werden films Évolution en Kollektivet beloond met vier sterren.

Redactie
null Beeld -
Beeld -

Évolution (****)

In Évolution toont regisseur Hadzihalilovic een geheimzinnige wereld waarin jongetjes in een desolaat dorp worden opgeleid voor een sinister doel. De beelden uit de thriller blijven in je hoofd hangen, vond recensent Bart van der Put.

null Beeld -
Beeld -

Kollektivet (****)

Het plan om een huis te vullen met fantastische mensen mondt uit in een groep bewoners die elkaar de meest verschrikkelijke dingen aan doen. Kollektivet doet bijna pijn om naar te kijken, vindt recensent Jan Pieter Ekker: "De communebewoners kunnen het niet over hun hart verkrijgen om een spar om te zagen, maar doen elkaar wel de meest verschrikkelijke dingen aan."

null Beeld -
Beeld -

Monsieur Chocolat (***)

De film over het eerste raciaal gemengde clownsduo in Parijs van eind 19e eeuw jaagt met regelmaat de lezer het schaamrood op de kaken. Het duo met een slimme blanke pierrot en domme zwarte august, die de bijnaam Chocolat kreeg, waren ze jarenlang zeer succesvol. "De film verzoet de racistische pil door de nadruk te leggen op Padilla's zonnige karakter en zijn vriendschap met Footit," zag recensent Jos van der Burg.

null Beeld -
Beeld -

Bezness As Usual (***)

In zijn tweede documentaire gaat Alex Pitstra opnieuw opzoek naar zijn Tunesische roots. Dit keer gaat het om de vraag hoe hij een band met zijn vader op kan bouwen die hij amper kent. "Het is een proces dat jaren kost, getuige de vele archiefbeelden die in deze gevoelig gemaakte egodocumentaire zijn vermengd," vond Joost Broeren.

null Beeld -
Beeld -

Hardcore Henry (***)

Als Hardcore Henry wakker wordt en erachter komt dat zijn lichaam deels uit synthetische mechanica bestaat, moet hij direct op de vlucht voor een rits vijanden. "Het is jammer dat de inventiviteit van de maker na een uur is uitgeput, en dat hij vervolgens in de monologen van Akan (Danila Koszlovsky) en beroepsmalloot Sharlto Copley een plotje van niks uit de doeken doet," oordeelde Bart van der Put.

null Beeld -
Beeld -

Bent u benieuwd naar de filmrecensies van vorige week, bijvoorbeeld over de nieuwe The Junlge Book of over de domumentaire van Tony Chocolonely? Hier vindt u ons archief aan recensies.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden