Dit is het beste kinderliedje van 2022

Het lied Give me some skin is uitgeroepen tot Beste Kinderlied 2022. Volgens de jury van deze Willem Wiminkprijs is het winnende liedje ‘een teder pleidooi voor elkaar mogen aanraken’ en daarmee ‘wonderlijk actueel na twee jaar anderhalve meter afstand houden’.

Hanneke van Houwelingen

Give me some skin, gezongen door Maarten Heijmans, Rop Verheijen en Jesse Mensah in een cowboyvoorstelling, was één van de 77 inzendingen voor de Willem Wilminkprijs. De prijs werd zondagavond in Enschede in ontvangst genomen door de makers: Jurrian van Dongen (tekst) en Jan en Keez Groenteman (compositie).

In het nummer zingt het drietal, verkleed als cowboys, over huidhonger, elkaar aanraken en knuffelen. ‘Prachtig, hoe stoere cowboys dit bezingen en voelbaar maken. Vakkundig en geestig geschreven,’ luidde het oordeel van de jury.

Naast de jury mocht ook het publiek een winnend liedje kiezen. Deze publieksprijs was dit jaar voor Robert Ramaker met zijn nummer De machinist. Componist, muzikant en theatermaker Dirk Scheele ontving zondag in Enschede de Buma Kindermuziekprijs 2022, een oeuvreprijs die dit jaar voor het eerst is toegekend. De uitreiking van de drie prijzen vormde de afsluiting van de Kindermuziekweek 2022.

Achtste keer

De Willem Wilminkprijs voor het Beste Kinderlied is vernoemd naar de in 2003 overleden Enschedese dichter en schrijver. Wilmink schreef veel liedjes voor kindertelevisie, zoals Het Klokhuis en De film van Ome Willem.

De prijs is dit jaar voor de achtste keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren o.a. Ted van Lieshout, Koos Meinderts, Thijs Borsten, Henny Vrienten, Katinka Polderman en Kenny B. De prijs is een initiatief van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en wordt mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur.

De prijs bestaat uit een kunstwerk, vervaardigd door kunstenaar Helga Kock am Brink en een geldbedrag van vijfduizend euro.

Jesse Mensah, Maarten Heijmans en Rop Verheijen in de videoclip van kinderlied Give me some skin. Beeld Het Klokhuis
Jesse Mensah, Maarten Heijmans en Rop Verheijen in de videoclip van kinderlied Give me some skin.Beeld Het Klokhuis
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden