Nieuws

Disney+ verwelkomt 14 miljoen nieuwe abonnees, Netflix ziet er bijna 1 miljoen vertrekken

Streamingdienst Disney+ heeft in het afgelopen kwartaal 14,4 miljoen nieuwe abonnees binnengehaald. De aanwas van nieuwe kijkers viel hoger uit dan kenners hadden voorzien. Netflix zag het afgelopen kwartaal juist bijna een miljoen abonnees vertrekken.

Het Parool
Anders dan veel andere streamingdiensten lukt het Disney+ om te blijven groeien. Beeld REUTERS
Anders dan veel andere streamingdiensten lukt het Disney+ om te blijven groeien.Beeld REUTERS

Volgens Walt Disney, het entertainmentconcern achter de populaire dienst, is het klantenbestand inmiddels aangedikt tot 152,1 miljoen abonnees wereldwijd. Dat is een derde meer dan een jaar eerder. Alle tv-diensten van Disney samen, inclusief Hulu+ en ESPN+, zijn goed voor 221 miljoen abonnees. Netflix heeft er 220,7 miljoen.

Anders dan veel andere streamingdiensten lukt het Disney+ om te blijven groeien. Bedrijven als Netflix moesten het de laatste tijd juist doen met minder abonnees, nu de coronapandemie goeddeels voorbij is en mensen minder aan huis gekluisterd zitten. Daarmee hing de vraag boven de markt of Disney+ wel in staat zou zijn het klantenbestand te vergroten.

Winst Walt Disney

De klantenaanwas bij Disney+ was ook zichtbaar in de financiële resultaten van Walt Disney. De omzet van het concern groeide tot 21,5 miljard dollar, tegen 17 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De groei was mede te danken aan de pretparken van het concern die meer bezoekers trokken. Ook dit komt grotendeels door het wegebbende effect van de coronapandemie.

De themaparken van Disney waren in het afgelopen kwartaal goed voor 7,4 miljard dollar omzet. Dat was bijna 75 procent meer dan een jaar eerder. Topman Bob Chapeck zegt in een toelichting dat Disney een ‘uitstekend kwartaal’ achter de rug heeft. Hij wees erop dat naast de goede prestaties van Disney+ en de themaparken er bijvoorbeeld ook meer kijkers waren voor live sporten via Disneykanalen.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden